Annonce
Debat

Kristendemokraterne vil have atomkraft i Danmark

Annonce

Læserbrev: Isabella Arendt, formand for Kristendemokraterne, udtaler den 5. september til Jyllands-Posten: ”Jeg er nået dertil, at hvis man virkelig tager klimakrisen alvorligt, så kommer vi ikke uden om kernekraft”, citat slut.

Det er en klar melding fra Kristendemokraterne og må ses i relation til et interview med Isabella Arendt om, hvad de - ud over de gammelkendte travere - vil lægge vægt på fremover i valgkampe, hvortil Isabella Arendt svarer, at miljø og bæredygtighed vil Kristendemokraterne til at lægge mere vægt på. Nu skal atomkraft altså til at være en mærkesag for Kristendemokraterne, når vi taler om miljø, bæredygtighed og grøn omstilling.


Uheld ved atomkraftværker så langt væk som i Sydfrankrig og Spanien vil ved vindretninger derfra kunne ramme Danmark med atomstøvnedfald.


Vi har ingen atomkraftværker i Danmark. Den nærmeste atomkraftværk er Ringhals ved Gøteborg, 60 kilometer fra Læsø. For cirka fire år siden knækkede en brændselsstav i Ringhals. Det forårsagede heldigvis ingen fare.

I en radius på 750 kilometer fra Midtsjælland er placeret 14 atomkraftværker. Barsebackværket lukkede i 2005, men oprydningen starter først her i 2020 og forventes at tage cirka syv år. Uheld ved atomkraftværker så langt væk som i Sydfrankrig og Spanien vil ved vindretninger derfra kunne ramme Danmark med atomstøvnedfald.

For få år siden var der stor diskussion om, hvor de brugte atombrændselsstave fra Risø (DTU) ved Roskilde skulle deponeres for evigt. Ingen ville have dem, heller ikke vi her i Vestjylland, selv om der blev udpeget mulige deponeringssteder.

Men nu vil Kristendemokraterne ved deres formand Isabella Arendt altså anvende atomkraft som led i deres miljøprogram. Så ved vi dette og kan tage vores forholdsregler. Gud bevare Dronningen og alle vi andre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Debat

Problemulve har helt frit spil blandt husdyr

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce