Annonce
Hvide Sande

Krimiserie optages i Hvide Sande: Filmhold nyder godt af vestjysk hjælpsomhed

Udover at være dygtige skuespillere og hovedrolleindehavere i en ny krimiserie med titlen 'Hvide Sande' har Carsten Bjørnlund og Marie Bach Hansen også det til fælles, at de begge havde fødselsdag i søndags. Han fyldte 47, mens hun kunne nøjes med 35 lys i lagkagen. Foto: Per Arnesen / TV 2
Direktøren i produktionsselskabet Deluca Film er glad for valget af Hvide Sande som base for optagelse af ny krimiserie, der til næste år får premiere på TV 2.
Annonce

Hvide Sande: Mens Carsten Bjørnlund mandag aften var i seng med Rita i bedste sendetid på TV 2, var den 47-årige skuespiller samtidig klar til at hoppe i arbejdstøjet i Hvide Sande.

I havnebyen indtager Carsten Bjørnlund således den mandlige hovedrolle i en ny krimiserie, 'Hvide Sande,' der henover sommeren og efteråret bliver optaget på vestkysten af Deluca Film - med kollegaen Marie Bach Hansen i den kvindelige hovedrolle ved sin side.

Om valget af netop Hvide Sande forklarer direktøren i produktionsselskabet, Morten Rasmussen, at kommunen har en stor del af æren:

- Normalt starter vi med at udvikle historie og karakterer for dernæst at finde locations, der passer til fortælling og univers. Denne gang var det omvendt. Ringkøbing-Skjern Kommune var en del af den europæiske Kulturhovedstad Aarhus 2017, og i den forbindelse inviterede man danske og tyske produktionsselskaber og forfatter-teams til Hvide Sande med den bundne opgave at skabe en fiktionsserie med udgangspunkt i områdets natur, kultur og befolkning, siger Deluca-direktøren i en pressemeddelelse.

Annonce

En international serie

Morten Rasmussen tilføjer, at såvel Den Vestdanske Filmpulje som Filmby Aarhus bakkede op om udviklingen af en ny krimiserie på vestkysten:

- Og med Kazinski ved tasterne er det lykkedes at skabe et stærkt fundament for en original, international serie med lokal forankring. Vi lægger stor vægt på at kunne fortælle historier fra egne af landet, hvor man ikke så tit får besøg af et filmhold, og vi bliver altid mødt af stor hjælpsomhed, involvering og engagement fra lokale myndigheder, erhvervsliv og borgere.


I forhold til 'Hvide Sande' har Ringkøbing-Skjern Kommune sammen med en række lokale aktører og turistsammenslutninger formået at bidrage til en del af seriens finansiering, hvilket har været af afgørende betydning for blandt andet at kunne dække ekstraomkostninger ved at flytte skuespillere og filmhold til Hvide Sande i fire-fem måneder.

Morten Rasmussen, direktør, Deluca Film


Bag pseudonymet Kazinski gemmer sig makkerparret Anders Rønnow og Jacob Weinreich, der både nationalt og internationalt har opnået stor succes med en bred vifte af krimiromaner.

Bag om 'Hvide Sande'-serien

Tilde Harkamp er konceptuerende instruktør på krimiserien 'Hvide Sande.' 

Hun har tidligere stået bag tv-serier som 'Friheden', 'Den anden verden' og 'Lærkevej' samt filmene 'Jagtsæson' og 'Iqbal og den hemmelige opskrift.'

'Hvide Sande' produceres af Deluca Film med støtte fra Ringkøbing-Skjern Kommune, Den Vestdanske Filmpulje, Nordisk Film- og TV Fond samt Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein. 

Serien er allerede solgt til visning i lande som Norge, Sverige og Finland.

Herhjemme får 'Hvide Sande' i løbet af 2021 premiere på TV 2 og TV 2 Play.

Hovedrollerne spilles af 47-årige Carsten Bjørnlund og 35-årige Marie Bach Hansen.

I bærende biroller optræder kendte skuespillernavne som Bodil Jørgensen, Jesper Asholt, Camilla Bendix og Bjarne Henriksen.

Om samarbejdet i Vestjylland siger direktøren hos Deluca Film videre:

- I forhold til 'Hvide Sande' har Ringkøbing-Skjern Kommune sammen med en række lokale aktører og turistsammenslutninger formået at bidrage til en del af seriens finansiering, hvilket har været af afgørende betydning for blandt andet at kunne dække ekstraomkostninger ved at flytte skuespillere og filmhold til Hvide Sande i fire-fem måneder.

Annonce

Både ferie og hverdagsliv

Borgmesteren i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard (V), deler begejstringen:

- Vi er glade for, at manuskriptforfatterne så kvaliteterne i Hvide Sande. Det er et unikt sted, fordi der er plads til både turisme og industri - og fordi, hverdagsliv og ferie smelter sammen. Jeg både håber og tror, at hele filmholdet vil få glæde og gavn af den vestjyske imødekommenhed og hjælpsomhed, siger Hans Østergaard.

Han forventer sig meget af den nye tv-serie, der gennem foreløbig otte afsnit får tv-seerne til at kigge mod Hvide Sande:

- Og så vil jeg da gerne benytte lejligheden til at sige tak også til de mange lokale virksomheder, der har spyttet i kassen til produktionen. Jeg synes, det siger meget om Vestjylland, at vi rykker sammen i bussen, når der er brug for det.

Mens Ringkøbing-Skjern Kommune har investeret omkring én million kroner i skabelsen af 'Hvide Sande,' har det lokale erhvervsliv budt sig til med sponsorater og ydelser til en værdi af cirka fem millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Bil i brand: Påkørte gravemaskine

Debat

KD vil have minkgravene fjernet

Annonce