Annonce
Ringkøbing

Krimidrama i Hvide Sande: Satsning på tv-serie skal lokke folk til Vestjylland

TV 2 har flere gange budt seerne på krimidramaer - som her i 2015, hvor Thomas Levin (t.v.), Claus Riis Østergaard og Jakob Ulrik Lohmann indtog roller som henholdsvis politimand, borgmester og entreprenør i serien 'Norskov', der udspillede sig i Frederikshavn. Arkivfoto: TV 2
En ny filmstrategi skal gøre Ringkøbing-Skjern Kommune mere attraktiv for blandt andre tilflyttere og turister. I kulissen lurer optagelser af en tv-serie i Hvide Sande.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: De storladne landskaber på vestkysten og den særlige ånd blandt folk, der lever på kanten af havet, skal komme til udtryk, når der i de kommende år bliver optaget film og tv-serier i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi har nogle stedbundne kvaliteter og en unik historiefortælling, som definerer os. Med filmstrategien får vi sat spotlys på området, ligesom filmsatsningen kan blive en megafon for den lokale stolthed og medvirke til at skabe vækst og udvikling.

Sådan siger Søren Elbæk (A), formand for erhvervs- og vækstudvalget og viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune. Her er der netop blevet vedtaget en ny strategi, der klart signalerer, at kommunen målrettet går efter at blive hjemsted for tv- og filmproduktioner.

Strategien er sandsynligvis allerede ved at bære sine første frugter, da det fra kommunal side torsdag blev meldt ud, at produktionsselskabet Deluca Film og TV 2 er langt fremme med skitserne til en krimiserie, der skal udspille sig i surfermiljøet i Hvide Sande.

- Projektet kommer til at bidrage til en øget positiv selvforståelse og bidrager til stolthed over vores område, vores historie og vores kulturarv, tilføjer Søren Elbæk.

Vi har nogle stedbundne kvaliteter og en unik historiefortælling, som definerer os. Med filmstrategien får vi sat spotlys på området, ligesom filmsatsningen kan blive en megafon for den lokale stolthed og medvirke til at skabe vækst og udvikling

Søren Elbæk, formand for erhvervs- og vækstudvalget og viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune

Annonce

Dicte og Wallander

Ifølge Søren Elbæk kan den slags filmiske fortællinger 'kaste lys over egnens unikke karakteristika og gøre kommunen endnu mere attraktiv for nye tilflyttere.'

Tilsvarende ønsker Ringkøbing-Skjern Kommune at udvikle produkter, der kan skabe omsætning inden for såkaldt filmturisme. På det område kigges der blandt andet mod Aarhus og den svenske by Ystad, hvor der er opbygget erfaringer med at få en forretning ud af at tilbyde oplevelser i slipstrømmen på serier om henholdsvis storbyjournalisten Dicte Svendsen og kriminalkommissær Kurt Wallander.

Tilbage i februar 2017 sagde økonomiudvalget ja til en ansøgning om støtte på én million kroner til forarbejdet med at skabe en tv-serie af internationalt format på vestkysten.

- Vi har arbejdet benhårdt på dette projekt gennem mere end to år, og nu ser vi endelig et produkt. Serien vil brande vores område i et omfang, vi ikke har set tidligere. På den måde er projektet en fin blomst i den buket, vi har bundet, der skal være med til at øge bosætning og erhvervsudvikling, siger Søren Elbæk, der videre understreger, at 'det er simpelthen en god forrentning af kommunens investering.'

Annonce

Brug for sponsorer

Hvis Deluca Film i sommeren 2020 skal kunne sige 'klar til optagelse' i Hvide Sande, er det et krav, at Ringkøbing-Skjern Kommune bidrager med yderligere seks millioner kroner.

Ifølge kommunens chef på kulturområdet, Per Høgh Sørensen, er der lagt op til, at der ikke skal kigges dybere i den offentlige pengekasse. I stedet skal de seks millioner kroner hentes ind via sponsoraftaler i det lokale erhvervsliv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

19-årige Svend labber ligaspilletid i sig: Skiftet til Skjern har været helt perfekt

Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Skjern Håndbold For abonnenter

Målmændene kiksede, da Skjern mistede sejren: Med flere redninger havde vi hevet den hjem

Skjern Håndbold

Skjern spiller bedre og bedre, men sakker bagud: Cheftræner havde gerne set dobbelt pointhøst

Annonce