Annonce
Ringkøbing

Krimidrama i Hvide Sande: Satsning på tv-serie skal lokke folk til Vestjylland

TV 2 har flere gange budt seerne på krimidramaer - som her i 2015, hvor Thomas Levin (t.v.), Claus Riis Østergaard og Jakob Ulrik Lohmann indtog roller som henholdsvis politimand, borgmester og entreprenør i serien 'Norskov', der udspillede sig i Frederikshavn. Arkivfoto: TV 2
En ny filmstrategi skal gøre Ringkøbing-Skjern Kommune mere attraktiv for blandt andre tilflyttere og turister. I kulissen lurer optagelser af en tv-serie i Hvide Sande.

Ringkøbing-Skjern: De storladne landskaber på vestkysten og den særlige ånd blandt folk, der lever på kanten af havet, skal komme til udtryk, når der i de kommende år bliver optaget film og tv-serier i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi har nogle stedbundne kvaliteter og en unik historiefortælling, som definerer os. Med filmstrategien får vi sat spotlys på området, ligesom filmsatsningen kan blive en megafon for den lokale stolthed og medvirke til at skabe vækst og udvikling.

Sådan siger Søren Elbæk (A), formand for erhvervs- og vækstudvalget og viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune. Her er der netop blevet vedtaget en ny strategi, der klart signalerer, at kommunen målrettet går efter at blive hjemsted for tv- og filmproduktioner.

Strategien er sandsynligvis allerede ved at bære sine første frugter, da det fra kommunal side torsdag blev meldt ud, at produktionsselskabet Deluca Film og TV 2 er langt fremme med skitserne til en krimiserie, der skal udspille sig i surfermiljøet i Hvide Sande.

- Projektet kommer til at bidrage til en øget positiv selvforståelse og bidrager til stolthed over vores område, vores historie og vores kulturarv, tilføjer Søren Elbæk.

Annonce

Vi har nogle stedbundne kvaliteter og en unik historiefortælling, som definerer os. Med filmstrategien får vi sat spotlys på området, ligesom filmsatsningen kan blive en megafon for den lokale stolthed og medvirke til at skabe vækst og udvikling

Søren Elbæk, formand for erhvervs- og vækstudvalget og viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune

Dicte og Wallander

Ifølge Søren Elbæk kan den slags filmiske fortællinger 'kaste lys over egnens unikke karakteristika og gøre kommunen endnu mere attraktiv for nye tilflyttere.'

Tilsvarende ønsker Ringkøbing-Skjern Kommune at udvikle produkter, der kan skabe omsætning inden for såkaldt filmturisme. På det område kigges der blandt andet mod Aarhus og den svenske by Ystad, hvor der er opbygget erfaringer med at få en forretning ud af at tilbyde oplevelser i slipstrømmen på serier om henholdsvis storbyjournalisten Dicte Svendsen og kriminalkommissær Kurt Wallander.

Tilbage i februar 2017 sagde økonomiudvalget ja til en ansøgning om støtte på én million kroner til forarbejdet med at skabe en tv-serie af internationalt format på vestkysten.

- Vi har arbejdet benhårdt på dette projekt gennem mere end to år, og nu ser vi endelig et produkt. Serien vil brande vores område i et omfang, vi ikke har set tidligere. På den måde er projektet en fin blomst i den buket, vi har bundet, der skal være med til at øge bosætning og erhvervsudvikling, siger Søren Elbæk, der videre understreger, at 'det er simpelthen en god forrentning af kommunens investering.'

Brug for sponsorer

Hvis Deluca Film i sommeren 2020 skal kunne sige 'klar til optagelse' i Hvide Sande, er det et krav, at Ringkøbing-Skjern Kommune bidrager med yderligere seks millioner kroner.

Ifølge kommunens chef på kulturområdet, Per Høgh Sørensen, er der lagt op til, at der ikke skal kigges dybere i den offentlige pengekasse. I stedet skal de seks millioner kroner hentes ind via sponsoraftaler i det lokale erhvervsliv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];