Annonce
Hvide Sande

Krimi på kysten nærmer sig målet: TV 2 satser på én million seere til Hvide Sande-serie

Klokken er 15.15 mandag eftermiddag, og der er ved at være klar til optagelse på restaurant Kommandobroen i Hvide Sande, hvor en gruppe af statister er kørt i stilling. Foto: Søren Palmelund
Medlemmer af byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune var mandag eftermiddag inviteret til Hvide Sande for at få et nærmere indblik i produktionen af en ny krimiserie, der ventes at få premiere på TV 2 til foråret.
Annonce

Hvide Sande: Et sted mellem 800.000 og 1,2 millioner danskere.

Sådan lyder estimatet på antallet af seere, når TV 2 og stationens streamingtjeneste i løbet af 2021 præsenterer krimiserien 'Hvide Sande' for folket:

- Serien kommer til at ligge i den primetime, hvor Badehotellet normalt ligger. 'Hvide Sande' er et fyrtårn for TV 2.

Det er mandag ved eftermiddagskaffetid. Direktør og producer hos Deluca Film, Morten Rasmussen, har lige budt velkommen til - i første omgang på Café Marina, hvor medlemmer af byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune er inviteret inden for for at få et nærmere indblik i produktionen af en ambitiøs tv-serie, der foreløbig er planlagt til at køre i én sæson med otte afsnit.

Og 'Hvide Sande' kommer altså til at køre i primetime, hvilket er lig med absolut bedste sendetid:

- Tænk 'Dicte,' 'Badehotellet,' 'Rita' og 'Nordskov' - vi er i samme størrelse og kaliber.

Direktør og producer hos Deluca Film med base i Aarhus, Morten Rasmussen, har været i branchen i 33 år. I sin tid var han med til at skabe 'The Julekalender,' der mest af alt blev optaget i en garage. Foto: Søren Palmelund

Morten Rasmussen fortæller, at 129 filmarbejdere indtil videre har været i gang på produktionen, der i det daglige beskæftiger et sted mellem 70 til 80 personer.

Når Deluca-direktøren gennemgår listen af skuespillere, spotter han 69 navne. Helt i toppen står Carsten Bjørnlund og Marie Bach Hansen, mens der i truppen af biroller optræder navne som Bodil Jørgensen, Jesper Asholt, Camilla Bendix, Bjarne Henriksen, Paul Hüttel, og Simon Mathew.

Alt i alt løber antallet af overnatninger op i omkring 5000 for det store filmhold.

Annonce

En tung logistik

Scenograferne indledte deres researcharbejde i Hvide Sande i maj, og i slutningen af juni blev der så sagt 'klar til optagelse' på den store satsning, der bliver filmet on location. Det vil sige, at der ikke bliver gjort brug af studieoptagelser, og det har sine udfordringer:

- Vi har to mand til at koordinere, hvordan vi finder p-pladser til de 25-30 busser og biler, vi typisk har i gang, siger Morten Rasmussen, der også gør det klart, at frygten for spredning af coronavirus har været en hurdle under produktionen:

- Vi flytter meget rundt fra den ene lokation til den anden, og det medfører en helt andet logikstik i forhold til eksempelvis 'Badehotellet,' der er optaget i et studie, tilføjer direktøren hos Deluca Film om det, der ender med at blive en optageperiode på 18-19 uger.

Kraftfulde lamper i toppen af en lift sørger for, at belysningen er den helt rigtige, når der skal optages en krimiscene inde på Kommandobroen på havnen i Hvide Sande. Foto: Søren Palmelund

Morten Rasmussen håber, at den nuværende tidsplan holder, så der 5. november kan pakkes ned i Hvide Sande og dermed siges tak for denne gang. Og måske på gensyn:

- Hvis det går godt, kommer der også en sæson to.

'Badehotellet' har indtil videre kørt i syv sæsoner på TV 2.

Annonce

Drab på tysk surfer

På denne mandag i oktober gælder det en restaurantscene, der skal optages på Kommandobroen. Dagens gæster fra byrådet får lov til at kigge inden for i restauranten med panoramaview ud over havnen.

Mens kamerafolk får styr på de rette vinkler og sollysets indfald, bliver et udvalg af statister guidet hen til dér, hvor de skal sidde og indtage roller som gå-i-byen-folk.


Hvide Sande går i blodet på os. Det kan bare noget at komme ud af København. Det er som et højskoleophold, og vi er nogle, der vil glæde os til at komme igen, hvis det bliver.

Morten Rasmussen, direktør, Deluca Film


Morten Rasmussen fortæller, at seriens to hovedpersoner - Carsten Bjørnlund og Marie Bach Hansen - i deres roller som den dansk-tyske drabsefterforsker Thomas og undercover-eksperten Helene i denne scene går ud at spise i håb om at komme et skridt tættere på opklaringen af mordet på en tysk surfer et år tidligere.

Filmkonsulent hos Ringkøbing-Skjern Kommune, Rebecca Molders, kan glæde sig til foråret 2021, hvor dramaserien 'Hvide Sande' ventes at få premiere på TV 2. Foto: Søren Palmelund

Direktøren og produceren hos Deluca Film er naturligvis ikke interesseret i at afsløre ret meget, men om forløbet i dramaserien siger Morten Rasmussen dog, at 'der er flere, der kommer til skade ... og der er flere, der dør undervejs.'

Annonce

Solgt til flere lande

Budgettet for 'Hvide Sande' er ikke offentligt, men ifølge Morten Rasmussen har det krævet et stort arbejde at få finansieringen i hus:

- Uden jer var det her ikke blevet til noget, siger direktøren - med direkte adresse til de folkevalgte politikere, der sidder ved kaffebordet på Café Marina, hvor anerkendelsen blandt andre også gælder Per Høgh Sørensen og Rebecca Molders, der er henholdsvis chef for kulturafdelingen og filmkonsulent ved Ringkøbing-Skjern Kommune.

For at få det store regnestykke til at gå op har kommunen investeret omkring én million kroner i skabelsen af 'Hvide Sande,' mens det lokale erhvervsliv har budt sig til med sponsorater og ydelser til en værdi af cirka fem millioner kroner.

- Vi er virkelig imponeret over al den støtte og hjælp, vi er blevet mødt med her ude. Hvide Sande går i blodet på os. Det kan bare noget at komme ud af København. Det er som et højskoleophold, og vi er nogle, der vil glæde os til at komme igen, hvis det bliver, tilføjer Morten Rasmussen.

Hovedrollerne i 'Hvide Sande'-serien spilles af Marie Bach Hansen og Carsten Bjørnlund. Arkivfoto: Søren Palmelund

På pladsen nede foran Kommandobroen er Marie Bach Hansen ved at skænke sig et krus termokandekaffe. Den 35-årige skuespiller er klar til optagelse af endnu en scene til 'Hvide Sande,' der allerede er solgt til visning i Norge, Sverige og Finland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Landbobanken sænker grænsen for negativ rente: Fra nytår betaler du minus 0,6 procent på al kontant opsparing over 100.000 kroner

Skjern

Gudstjenestet flyttet fra kirke til hal

Annonce