Annonce
Kultur

Krigsfotograf rykker ind i biograf med nyt koncept

Jan Grarup var blot 15 år gammel, da han begyndte at arbejde som freelancefotograf på Helsingør Dagblad. Sidenhen har han skabt sig en karriere som krigsfotograf ude i verdens brændpunkter. Arkivfoto: Michael Bager
I samarbejde med byens bibliotek byder Ringkøbing Biograf 28. januar på film og foredrag med krigsfotograf Jan Grarup i hovedrollen.
Annonce

Ringkøbing: - Dér, hvor jeg får flest likes, det er, når jeg er ærlig. Det er det, folk reagerer aller-allermest på.

Citat Jan Grarup, der har tæt ved 80.000 følgere på det sociale medie Instragram, hvor han - blandt meget andet - afspejler livet som krigsfotograf.

Hvordan det egentlig er at beskæftige sig med død og ødelæggelse på højeste niveau, giver Jan Grarup et godt indblik i, når han tirsdag 28. januar besøger Ringkøbing.

Her har biblioteket og biografen i fællesskab sammensat et arrangement, der er bygget op med et foredrag med udgangspunkt i fotografens nyeste bog, 'Hvor jernkorsene gror,' og visning af dokumentarfilmen 'Krigsfotografen':

- Vi er åbne for at prøve den slags nye tiltag, så vi får brugt biografen mest muligt, siger Bjarne From, daglig leder af Ringkøbing Biograf.

I forbindelse med foredraget er der lagt op til, at publikum kommer helt ind bag facaden på den 51-årige reporter, der gennem karrieren har modtaget et hav af priser. Men Jan Grarup kender også alt for godt bagsiden af medaljen, da han har været misbruger af alkohol og stoffer og er diagnosticeret med posttraumatisk stress:

- Foredraget er en tour de force med dybt personlige historier og private billeder, lyder det fra arrangørerne.

Annonce

Hustru døde af kræft

Efter foredraget bliver der en kort pause, hvorefter der bliver blændet op for 'Krigsfotografen' på det store lærred.

Dokumentarfilmen, der er skabt af instruktør Boris B. Bertram, følger Jan Grarup over en periode på knap seks år - og tegner et portræt af en mand, der lever et liv i undtagelsestilstand: Ude i verden er han som krigsfotograf i evig krydsild, og hjemme i København er han far til fire.

Tre af børnene har Jan Grarup med Zasha Sekjær, der i 2015 døde af en tumor i hjernen. 'Krigsfotografen' handler derfor blandt andet også om, hvordan han - efter mange års flygtig tilstedeværelse - skal genopbygge tillid og intimitet med sine børn.

En billet til det nyskabende tiltag med foredrag og film koster 150 kroner, og billetter købes via bibliotekets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

World Cleanup Day i Troldhede

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Ringkøbing-Skjern

Ansat smittet med corona: Skole og børnehave opfordrer forældre til at hente børnene

Annonce