Annonce
Skjern

Krible, krable på Faster Skole

En del af emneugen fik børnene til opgave selv at designe og kreere fantasiinsekter ud af stof, papir, tråd, net og meget andet. Foto: Teatret OM
I år og næste år fortsætter projektet, der vil involvere forskellige skoler, institutioner, foreninger og ildsjæle i udvalgte lokalsamfund i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Faster:  Som opstart til Teatret OMs kulturprojekt "Giganternes Indtog", der har fokus på insekters betydning for biodiversiteten, var teatret på besøg i 2. klasse på Faster Skole.

Natur- og kulturvejleder René Hankelbjerg fra Ringkøbing-Skjern Museum er samarbejdspartner i projektet og var med for at lære børnene om insekters levevis og gemmesteder.

Herefter prøvede børnene at lege, at de selv var insekter, smage på myrer og finde insekter under gamle træstammer.

Annonce

Børnene fandt en masse insekter og padder. Det lykkedes endda at finde et par farvestrålende bjergsalamandere, som er sjældne i Vestjylland.

Eleverne i 2. klasse var noget nysgerrige for at finde forskellige dyr. Foto: Teatret OM

Farvestrålende sommerfugle

Dagen efter fik børnene til opgave selv at designe og kreere fantasiinsekter ud af stof, papir, tråd, net og meget andet.

Det kom der nogle fine og farvestrålende sommerfugle, farlige edderkopper, larver og meget andet ud af - og det gav en masse snak om insekter, og det de havde lært om dagen før.

Workshoppen blev ledet af skuespiller og kreativ projektmedarbejder Tippe Molsted i samarbejde med lærere for 2. klasse, Lene Astrup Vestergaard og Sonya Christie.

Annonce

Flere skoler med i projektet

Projektleder Tine Madsen fra Teatret OM siger sådan i en pressemeddelelse:

- Giganternes Indtog falder godt i tråd med kommunens satsning ”Vores vilde Vestjylland”, der har til formål at sikre vildere natur og større biodiversitet i Naturens Rige. Og det var en stor fornøjelse at være på besøg på Faster skole, hvor både børn og lærerne var utroligt engagerede.


Giganternes Indtog falder godt i tråd med kommunens satsning ”Vores vilde Vestjylland”.

Tine Madsen, projektleder hos Teatret OM


I år og næste år fortsætter projektet, der vil involvere forskellige skoler, institutioner, foreninger og ildsjæle i udvalgte lokalsamfund i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Natur- og kulturvejleder René Hankelbjerg fra Ringkøbing-Skjern Museum er samarbejdspartner i projektet og var med for at lære børnene om insekters levevis og gemmesteder. Foto: Teatret OM
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Over tusind kroner for en tur på sygehuset: Ældre frygter kæmperegninger for flexture til Gødstrup

Annonce