Annonce
Ringkøbing

Krebs på Generator: En fin dag at byde på en blues fra Helmand

En tæt og velspillende trio: Poul Krebs flankeret af trommeslager Rasmus Valdorff og Troels Skjærbæk på bas. Foto: Bjarne Lund / Generator
Der var udsolgt, da Poul Krebs lørdag eftermiddag rykkede inden for på spillestedet Generator i Ringkøbing.
Annonce

Ringkøbing: - Jeg håber, at det her lige som er starten på et nyt kapitel. Tak fordi, I kom.

Det er lørdag eftermiddag, og klokken er 17 i en helt igennem ordentlig by. Han har siddet der oppe på scenen med et par akustiske guitarer inden for rækkevidde i små to timer, og nu giver han et diskret vink til farvel, Poul Krebs.

Oprindeligt var det tanken at præsentere ham ude under åben himmel i selskab med Troels Skjærbæk på bas og trommeslager Rasmus Valdorff, men vejret er en uværdig medspiller. Da jeg parkerer bilen ti i tre, vælter regnen ned, så det er godt at vide, at der er i stedet er arrangeret ly og læ på Generator.

Trioen spiller ud med en forholdsvis ny sang, ’Som om lykken ikke vidste,’ der bliver efterfulgt af ’Sommer i april’ – en sang, Poul Krebs skrev under den første tid med coronavirus i det lille land.

I tiden inden, pandemien ramte Danmark, var orkestret på landevejen i anledning af 25 året for udgivelsen af albummet ’Små sensationer,’ men med ét blev der skruet ned for både lyd og lys. Med tiden smuldrede også udsigten til at spille på 26 festivaler henover sommeren.

I dag kører bandbussen i et langt lavere gear, og der bliver optrådt på mindre scener – som her på spillestedet Generator, hvor det voksne publikum i andægtighed fejrer en vis form for genvunden frihed.

Vi kan gå til koncert, og vi kan købe en økologisk fadøl i baren, men vi må ikke synge med, for der er jo stadig den dér virus i omløb.

Annonce

Blues for de hjemvendte

Men det ændrer ikke på live-oplevelsen og glæden ved at genhøre Krebs-klassikere som ’På en kaj i Kalundborg,’ ’Sweetheart,’ ’Nat i Oslo’ og ’Sådan nogen som os.’

Og det tæller absolut ikke ned i karaktergivningen, at Poul Krebs undervejs vælger at spole tiden omkring 30 år tilbage, hvor han udgav evigt smukke sange som ’Under isen’ og ’Betty Blue.'


Jeg har lovet Anders Agger, at vi ikke spiller i Ringkøbing uden at spille den her sang.

Poul Krebs


Fra 1989 får vi også den fine sang om at være havnet et sted, der bare er ’Langt fra en ordentlig by.’

Og hvor er det klædeligt, at han åbner andet sæt med at spille sin ’Helmand Blues’ – troubadourens personlige tak til de danske soldater, som Danmark flager for på denne første lørdag i september.

Det første af to ekstranumre er også hentet fra sangskattens dyb: ’Brudebuketten,’ der er en bittersød kærlighedssang om et liv, der kunne have taget sig anderledes ud, hvis det var.

Inden absolut sidste sang for denne gang siger Poul Krebs:

- Jeg har lovet Anders Agger, at vi ikke spiller i Ringkøbing uden at spille den her sang.

Den hedder ’Ved havet.' Det bølger ikke langt herfra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Medarbejder er smittet: Folkeskole sender 130 børn og otte lærere hjem

Annonce