Annonce
Hvide Sande

Krav om støjreduktion kan stoppe ny lystbådehavn

I oplægget fremgår det, at man med det nye lystbådeanlæg potentielt kunne få plads til op mod 100 både. Nu kan krav om støjreduktion betyde, at der måske bliver vinket farvel til projektet. Foto: Hvide Sande Havn
Et møde mellem Kystdirektoratet, Hvide Sande Havn og kommunen har indtil videre stukket en kæp i hjulene for en ny lystbådehavn på fjordsiden af Hvide Sande. Udsigten til krav om støjreduktion for omkringliggende virksomheder kan betyde, at der alligevel ikke kommer husbåde i lystbådehavnen.
Annonce

HVIDE SANDE: Hvis et gammel fjorddambrug i Hvide Sande skal omdannes til en lystbådehavn med op til 100 bådepladser, herunder pladser til husbåde, skal der – bogstaveligt talt - skrues ned for aktiviteten hos de omkringliggende virksomheder.

Sådan lyder beskeden fra Ringkøbing-Skjern Kommune efter et møde mellem Hvide Sande Havn, Kystdirektoratet og repræsentanter fra kommunen.

Skal dambruget bruges som lystbådehavn til husbåde, skal plangrundlaget for arealet ændres til rekreativt område, lyder det fra kommunen. Med sådan et skift følger med "stor sandsynlighed" et krav om støjreduktion fra virksomhederne omkring, herunder Hvide Sande Shipyard, hvorfra selve ideen om lystbådehavnen er opstået.

I en mail til Dagbladet skriver kommunen, at der i kommuneplanen fra 2017 er udlagt en støjkonsekvenszone på 500 meter fra Hvide Sande Shipyard, mens en afstand på 300 meter vil være nok for andre omkringliggende virksomheder.

- Et rekreativt område på havneområdet er ikke muligt for os at se, for det kommer til at give nogle begrænsninger for virksomhederne omkring – både os selv, men også andre virksomheder, siger havnedirektør Steen Davidsen. Foto: Google
Annonce

Får næppe plads til husbåde

Havnedirektør hos Hvide Sande Havn, Steen Davidsen, ønsker ikke at forholde sig til, hvor meget af havneprojektet, der reelt afhænger af muligheden for at have overnatningsmuligheder i havnen i form af husbåde, men han lader forstå, at kravet om støjreduktion er en bet.

- Et rekreativt område på havneområdet - på det sted - er ikke muligt for os at se, for det kommer til at give nogle begrænsninger for virksomhederne i området – både os selv, men også andre virksomheder. Så jeg tror ikke på, at det bliver muligt med husbåde, siger Steen Davidsen.

Det betyder dog ikke, at en lystbådehavn til mindre fartøjer uden overnatningsmulighed er taget af tegnebrættet.

- Situationen er formentlig en anden, hvis det skal være en havn for småbåde, joller og den slags; det vil være et andet plangrundlag. Det vil kommunen se et konkret forslag på, så jeg skal have undersøgt, om de, der har arbejdet med det, kan være interesseret i den løsning, siger Steen Davidsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Bjergtagende solopgang

Annonce