Annonce
Ringkøbing-Skjern

Krav om mundbind rammer nu bus-rejsende i Ringkøbing-Skjern: Man kan risikere at blive sat af bussen

Mundbind er påbudt at bære i alle busruter, der har stoppested i Aarhus, Horsens, Skanderborg, Odder, Favrskov og Silkeborg Kommuner. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Rejsende med rute 952X, der kører mellem Ringkøbing og Aarhus, skal bære mundbind. Mundbindskravet gælder på hele ruten.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Ved første øjekast så det ikke ud til at påvirke den kollektive trafik i Ringkøbing-Skjern, at regeringen tirsdag udvidede kravet om mundbind i den kollektive trafik til nu også at gælde i Silkeborg, Favrskov, Odder, Skanderborg og Horsens kommuner.

Men kravet om mundbind gælder for passagerer i alle Midttrafiks lokal-, regional-, fjern- og X-busser, der har et stoppested i en af de pågældende kommuner og Aarhus Kommune, hvor der i sidste uge blev indført et krav om at bære mundbind i den kollektive trafik.

Det betyder, at rejsende med rute 952X, der kører mellem Ringkøbing og Aarhus, skal bære mundbind. Mundbindskravet gælder på hele ruten.

- Der en risiko for, at rejsende til og fra Aarhus kan sprede smitte til de omkringliggende kommuner. Det kan vi allerede se med den bekymrende udvikling i Silkeborg. Ved at udvide kravet om mundbind i kollektiv trafik til et sammenhængende område af østjyske kommuner håber vi at være med til at begrænse sådan en spredning, siger transportminister Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Annonce

Ikke samme regler for tog

For togrejsende er reglerne lidt anderledes. Her skal man kun bære mundbind, når toget kører igennem de seks kommuner, hvor der er et krav om at bære mundbind i den kollektive trafik.

Det vil sige, at kravet om mundbind gælder fra første station på strækningen i en af de nævnte kommuner. Ved gennemgående rejser gælder kravet fra første station på strækningen i en af de nævnte kommuner til sidste station på strækningen i en af de nævnte kommuner.


Der en risiko for, at rejsende til og fra Aarhus kan sprede smitte til de omkringliggende kommuner.

Benny Engelbrecht, transportminister


Ifølge bekendtgørelsen om mundbindskravet godtager man både CE-mærkede mundbind eller stofmundbind, der både dækker næse og mund, og som er fæstnet med snor, elastik eller lignende bag ørerne eller bag hovedet og er tætsluttende omkring ansigtet.

Rejser man uden mundbind, kan man risikere at blive afvist ved påstigning, ligesom kontrollører kan sætte passagerer uden mundbind af.

Man må rejse uden mundbind, hvis man har vejrtrækningsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau eller hvis man ikke selv kan fjerne mundbindet på grund af en fysisk eller mental svækkelse. Det samme gælder for børn under 12 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce