Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

En stor redningsaktion med adskillige helikoptere og redningsbåde over og på fjorden endte lykkeligt. Foto: Mads Dalegaard

Ringkøbing: Han er fundet. Han er i live.

Efter flere timers eftersøgning med helikoptere og redningsbåde kunne politiet en halv time før midnat omsider give et tysk forældrepar den besked, de havde håbet inderligt på: Redningshelikopteren havde fundet deres 20-årige søn i vandet; afkølet, men i god behold efter omstændighederne.

Den unge mand, som sin alder til trods er en erfaren sejler, var om eftermiddagen sejlet ud på Ringkøbing Fjord i en laserjolle, men kom ikke hjem klokken 19 som lovet. Der var ingen kontakt til hans mobiltelefon, og forældrene blev stadigt mere urolige.

Da de gik rundt ved fjorden, spejdende ud over vandet efter det blå-hvide sejl fra båden, kom en akutbil tilfældigvis kørende forbi kort før klokken 21. Faderen vinkede den an og spurgte forsigtigt, om de måske kunne hjælpe.

Derfra gik det hurtigt: Politiet blev alarmeret, og så gik først tre redningsbåde, derefter to helikoptere og endelig en båd fra marinehjemmeværnet i gang med eftersøgningen.

Imens de mange professionelle søgte efter den unge mand, holdt forældrene sig for sig selv. De sad i deres bil yderst ved vandet - spejdende efter sønnen.

En helikopter fik efter flere timers overflyvning øje på en mand, som vinkede til dem nede fra fjordens mørke vand. Kold, men ved fuld bevidsthed, kunne han fortælle dem, hvem han var - og han blev straks fløjet til Karup, hvorfra en ambulance skulle bringe ham videre til undersøgelse på sygehuset.

De rystede, men glade forældre tog fra Ringkøbing med kurs mod sygehuset kort før midnat.

- De var ovenud lykkelige, og moderen græd af glæde, fortæller indsatsleder hos Midt- og Vestjyllands Politi Kent Hvam Hansen

Ligesom stort set alle andre tilstedeværende i uniform fik han et stort kram af den unge mands far, da han omsider kunne overbringe det glade budskab om, at sønnen var fundet i live.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Viceborgmester: Jeg synes, det er ærgerligt, at Skjern nu mister chancen for at udvikle midtbyen

112

Pårørende til trafikdræbt er fundet

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Annonce