Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

En stor redningsaktion med adskillige helikoptere og redningsbåde over og på fjorden endte lykkeligt. Foto: Mads Dalegaard

Ringkøbing: Han er fundet. Han er i live.

Efter flere timers eftersøgning med helikoptere og redningsbåde kunne politiet en halv time før midnat omsider give et tysk forældrepar den besked, de havde håbet inderligt på: Redningshelikopteren havde fundet deres 20-årige søn i vandet; afkølet, men i god behold efter omstændighederne.

Den unge mand, som sin alder til trods er en erfaren sejler, var om eftermiddagen sejlet ud på Ringkøbing Fjord i en laserjolle, men kom ikke hjem klokken 19 som lovet. Der var ingen kontakt til hans mobiltelefon, og forældrene blev stadigt mere urolige.

Da de gik rundt ved fjorden, spejdende ud over vandet efter det blå-hvide sejl fra båden, kom en akutbil tilfældigvis kørende forbi kort før klokken 21. Faderen vinkede den an og spurgte forsigtigt, om de måske kunne hjælpe.

Derfra gik det hurtigt: Politiet blev alarmeret, og så gik først tre redningsbåde, derefter to helikoptere og endelig en båd fra marinehjemmeværnet i gang med eftersøgningen.

Imens de mange professionelle søgte efter den unge mand, holdt forældrene sig for sig selv. De sad i deres bil yderst ved vandet - spejdende efter sønnen.

En helikopter fik efter flere timers overflyvning øje på en mand, som vinkede til dem nede fra fjordens mørke vand. Kold, men ved fuld bevidsthed, kunne han fortælle dem, hvem han var - og han blev straks fløjet til Karup, hvorfra en ambulance skulle bringe ham videre til undersøgelse på sygehuset.

De rystede, men glade forældre tog fra Ringkøbing med kurs mod sygehuset kort før midnat.

- De var ovenud lykkelige, og moderen græd af glæde, fortæller indsatsleder hos Midt- og Vestjyllands Politi Kent Hvam Hansen

Ligesom stort set alle andre tilstedeværende i uniform fik han et stort kram af den unge mands far, da han omsider kunne overbringe det glade budskab om, at sønnen var fundet i live.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Annonce