x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

En stor redningsaktion med adskillige helikoptere og redningsbåde over og på fjorden endte lykkeligt. Foto: Mads Dalegaard

Ringkøbing: Han er fundet. Han er i live.

Efter flere timers eftersøgning med helikoptere og redningsbåde kunne politiet en halv time før midnat omsider give et tysk forældrepar den besked, de havde håbet inderligt på: Redningshelikopteren havde fundet deres 20-årige søn i vandet; afkølet, men i god behold efter omstændighederne.

Den unge mand, som sin alder til trods er en erfaren sejler, var om eftermiddagen sejlet ud på Ringkøbing Fjord i en laserjolle, men kom ikke hjem klokken 19 som lovet. Der var ingen kontakt til hans mobiltelefon, og forældrene blev stadigt mere urolige.

Da de gik rundt ved fjorden, spejdende ud over vandet efter det blå-hvide sejl fra båden, kom en akutbil tilfældigvis kørende forbi kort før klokken 21. Faderen vinkede den an og spurgte forsigtigt, om de måske kunne hjælpe.

Derfra gik det hurtigt: Politiet blev alarmeret, og så gik først tre redningsbåde, derefter to helikoptere og endelig en båd fra marinehjemmeværnet i gang med eftersøgningen.

Imens de mange professionelle søgte efter den unge mand, holdt forældrene sig for sig selv. De sad i deres bil yderst ved vandet - spejdende efter sønnen.

En helikopter fik efter flere timers overflyvning øje på en mand, som vinkede til dem nede fra fjordens mørke vand. Kold, men ved fuld bevidsthed, kunne han fortælle dem, hvem han var - og han blev straks fløjet til Karup, hvorfra en ambulance skulle bringe ham videre til undersøgelse på sygehuset.

De rystede, men glade forældre tog fra Ringkøbing med kurs mod sygehuset kort før midnat.

- De var ovenud lykkelige, og moderen græd af glæde, fortæller indsatsleder hos Midt- og Vestjyllands Politi Kent Hvam Hansen

Ligesom stort set alle andre tilstedeværende i uniform fik han et stort kram af den unge mands far, da han omsider kunne overbringe det glade budskab om, at sønnen var fundet i live.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Borgmester: Det du gør nu, gør en forskel

Læserbrev: Hvis du har tunet ind på Danmarks Radio for nylig, så har du med garanti hørt ovenstående sætning, som jeg har gået og tænkt lidt over. Vores handlinger er jo aldrig uden konsekvenser. Men særligt lige nu, hvor det første chok over de drastiske tiltag har lagt sig, og vi har en solbeskinnet weekend foran os, så kan det, vi gør lige nu, gøre en stor forskel til det værre eller det bedre. Derfor vil jeg appellere til, at vi holder fast i de gode vaner, vi efterhånden kender så godt: Hold afstand, bliv hjemme hvis du er syg, vask hænder og sprit af ofte, host og nys i albuebøjningen og hold ekstra fokus på rengøringen. Endnu ved vi ikke, hvor stejl kurven over coronasmittede bliver, men det er netop det, vi hver især har noget at sige i: Ved at lade være med at forsamles i forårssolen, ved lade være med at bagatellisere situationen og give os selv dispensation fra retningslinjerne. Vi skal have bremset coronasmitten lige nu. Og det gør vi ved at holde fast og holde ved. For det, vi gør nu, gør en forskel. Vi har alle et ansvar at tage på os, for at vi kommer hurtigst og bedst muligt ud på den anden side. Som kommune gør vi primært to ting: Vi følger de nationale anvisninger til punkt og prikke og har lukket ned for stort set alt, der ikke kan betegnes som kritiske funktioner. Vi opruster på antallet af aflastningspladser, og vi klæder personalet fagligt på til at kunne håndtere opgaven, når vi skal tage imod borgere, der bliver udskrevet fra hospitalerne i en dårligere helbredstilstand end normalt. Og så gør vi alt, hvad vi kan, for at støtte op om det lokale erhvervsliv: Senest har vi opfordret lokale advokater, revisorer og rådgivere til at yde gratis hjælp til lokale erhvervsdrivende i vanskeligheder. Vi har peget på muligheden for at sende medarbejdere på efter- og videreuddannelse som et alternativ til hjemsendelse eller fyring. Og vi har fremrykket investeringer i anlæg for 20 mio. kroner. På samme måde kan vi alle som private borgere gøre en forskel ved at lægge vores penge lokalt. Det, vi gør nu, gør en forskel. Forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky, som fornyligt gæstede Ringkøbing-Skjern bibliotekerne, har givet sit bud på en opskrift til at komme godt igennem coronakrisen. Hun skriver blandt andet: ”Mennesker er lidt som appelsiner – det er først når man presser dem, at man finder ud af, hvad de egentlig indeholder. I krige og kriser er der altid mennesker, der får lov til at udvikle et stort og fantastisk mod. Eller blot øve sig på venlighed.” Lad os vise os selv og hinanden, at der er saft og kraft i os, at vi formår at holde ved og gøre en positiv forskel. Og hav så en god weekend.

Ringkøbing-Skjern

Politiker sendt hjem: - Jeg er privilegeret, for jeg behøver ikke være bange for at miste mit arbejde, inden det her er ovre

Annonce