x
Annonce
Udland

Kraftigt jordskælv medfører evakueringer i Cuba og Miami

Stringer/Reuters
Jordskælv med en beregnet styrke på 7,7 er registreret 125 kilometer nordvest for Jamaica i Det Caribiske Hav.

Et kraftigt jordskælv i Det Caribiske Hav skabte tirsdag rystelser i Jamaica, Cuba, Caymanøerne og Miami i Florida.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Jordskælvet blev målt til en beregnet styrke på 7,7 og blev registreret 125 kilometer nordvest for Jamaicas kyst klokken 20.10 dansk tid.

Der er hidtil ingen meldinger om sårede eller større ødelæggelser.

I den cubanske hovedstad, Havana, er flere bygninger blevet evakueret, skriver nyhedsbureauet AFP.

Også i den amerikanske millionby Miami måtte folk lade sig evakuere i flere af byens høje bygninger.

Ifølge den jamaicanske avis The Observer kunne man mærke skælvet i store dele af landet.

Jordskælvet udløste kortvarigt et tsunamivarsel for kyster i Jamaica, Cuba og Caymanøerne, Mexico, Belize og Honduras.

Ifølge USA's Geologiske Undersøgelse var der risiko for "farlige tsunamibølger ved kyster, der ligger inden for 300 kilometers afstand fra skælvets epicentrum".

Men kort før midnat tirsdag aften dansk tid er tsunamivarslet afblæst, skriver AFP.

- Baseret på de tilgængelige data er der ikke længere fare for en tsunami, efter at jordskælvet er overstået, og der er ingen trussel længere, oplyser de amerikanske myndigheder.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Stram op – og hold fast i lukkeloven

Læserbrev: Over de sidste uger har butiksansatte knoklet r…. ud af bukserne. Uden at kny sørger medarbejderne i vores butikker for, at der er fyldt op på hylderne, så vi alle sammen kan få mad på bordet, toiletpapir og andre fornødenheder. Og mange danske familier har fået deres køkkenskabe fyldt godt op. De butiksansatte har brug for påskens fridage til et velfortjent hvil. Derfor bør man ikke suspendere lukkeloven henover helligdagene. I denne tid, hvor myndighedernes anbefalinger er at blive hjemme og undgå tæt kontakt til andre mennesker, løber butiksansatte en daglig risiko med kontakt med flere hundrede kunder om dagen. De sætter eget helbred på spil for at passe deres job. Butiksledelserne rundt om gør alt, hvad de kan, for at passe godt på de ansatte med håndsprit, hyppig håndvask, plexiglasplader ved kassen og ’Hold afstand’-skilte på gulvene. Stor ros for det. Men at arbejde under de forhold er anstrengende. Helligdagene i påsken med lukkede butikker kan også være med til at passe på de ansatte, så de kan blive ved med at passe deres arbejde, så længe corona-krisen varer. Derfor, kære politikere: Hold fast i lukkeloven! Og så skal familien Danmark altså stramme op. Lad nu være med at klathandle en liter mælk og en pakke gær. Køb ind til flere dage og lad én person klare det. Det er heller ikke nu, I skal hele familien afsted på ose-tur i de lokale butikker for at se på nye ipads, havetrampolin til ungerne eller lamper til stuen. Det er måske fristende for at skabe et afbræk i tiden med hjemmeskole, men lad være. Jo flere I kommer sammen, jo større risiko udsætter I butikspersonalet for. Ring til den lokale butik i stedet og lav en aftale om at få leveret varen – eller at I kan hente den pakket i en pose. Så kan I både støtte vores midt- og vestjyske butikker og passe godt på de ansatte og jer selv samtidig.

Annonce