Annonce
Udland

Kraftigt jordskælv medfører evakueringer i Cuba og Miami

Stringer/Reuters
Jordskælv med en beregnet styrke på 7,7 er registreret 125 kilometer nordvest for Jamaica i Det Caribiske Hav.

Et kraftigt jordskælv i Det Caribiske Hav skabte tirsdag rystelser i Jamaica, Cuba, Caymanøerne og Miami i Florida.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Jordskælvet blev målt til en beregnet styrke på 7,7 og blev registreret 125 kilometer nordvest for Jamaicas kyst klokken 20.10 dansk tid.

Der er hidtil ingen meldinger om sårede eller større ødelæggelser.

I den cubanske hovedstad, Havana, er flere bygninger blevet evakueret, skriver nyhedsbureauet AFP.

Også i den amerikanske millionby Miami måtte folk lade sig evakuere i flere af byens høje bygninger.

Ifølge den jamaicanske avis The Observer kunne man mærke skælvet i store dele af landet.

Jordskælvet udløste kortvarigt et tsunamivarsel for kyster i Jamaica, Cuba og Caymanøerne, Mexico, Belize og Honduras.

Ifølge USA's Geologiske Undersøgelse var der risiko for "farlige tsunamibølger ved kyster, der ligger inden for 300 kilometers afstand fra skælvets epicentrum".

Men kort før midnat tirsdag aften dansk tid er tsunamivarslet afblæst, skriver AFP.

- Baseret på de tilgængelige data er der ikke længere fare for en tsunami, efter at jordskælvet er overstået, og der er ingen trussel længere, oplyser de amerikanske myndigheder.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce