Annonce
Ringkøbing

Kræft-indsamling: Piger har fintunet flaske-aflevering

Christina Stecher (t.h) og Freja Langelund fra Ringkøbing samler pant ind til fordel for Knæk Cancer. Mindst en gang om ugen tømmer de en trailer fuld af tomme dåser og flasker. Det sker som regel ved flaskeautomaten ved Kvickly. Foto: Anita Rahbek
Der er næppe nogen, der kender Kvicklys pant-automat bedre end veninderne Christina og Freja, som samler ind til Knæk Cancer.
Annonce

RINGKØBING: Tirsdag aften var de Christina Stecher og Freja Langelund en tur på Tromsøvej i Ringkøbing for at hente en pose med pant. De to 13-årige piger, som er bedste venner, har de seneste måneder samlet flasker og dåser ind for at støtte Knæk Cancer.

- Det var en rigtig god oplevelse, som vi var meget taknemmelige for, fortæller Christina.

For selvom manden ikke havde ret mange flasker, så fortalte han, at han selv har haft kræft og stak pigerne 500 kroner i kontanter til deres indsamling.

- Det har jeg aldrig prøvet før, siger Christina med et smil.

Hendes mor er ramt af kræft, og derfor blev hun inspirereret til selv at gøre en forskel. Så allerede sidste år begyndte hun en at samle pant ind sammen med en veninde. Det resulterede i en donation på lidt over 42.000 kroner og en invitation til Knæk Cancer-showet.

Annonce

Seje piger

I praksis foregår det sådan, at folk, der gerne vil støtte, ringer eller skriver for at fortælle at de har en pose med pant, som kan hentes. Pigerne har blandt andet lavet et opslag i Facebook-gruppen ”Os i Ringkøbing”, hvor folk kan kontakte dem. Når de samler ind, er der mange rosende ord med på vejen om, hvor seje de er, og at folk er glade for deres indsats.


Det er træls at tænke på, at min mor har kræft, selvom jeg tror på, at hun klarer den. Så når folk spørger om det, så står jeg bare og smiler uden at sige noget. Men jeg føler, at jeg hjælper min mor og giver noget, når jeg samler pant ind.

Christina Stecher, Ringkøbing


Christina Stecher og Freja Langelund henter poserne med pant hos folk, der gerne vil større pigernes indsamling. Foto: Anita Rahbek

Freja nyder at snakke med folk om alt muligt. Det gør Christina sådan set også, men hun vil helst ikke snakke med dem om årsagen til indsamlingen.

- Det er træls at tænke på, at min mor har kræft, selvom jeg tror på, at hun klarer den. Så når folk spørger om det, så står jeg bare og smiler uden at sige noget. Men jeg føler, at jeg hjælper min mor og giver noget, når jeg samler pant ind, forklarer Christina.

Når traileren er fuld af pant, er der afgang til flaskeautomaten ved Kvickly, som er pigerne foretrukne. Siden sommerferien har de to piger brugt tre til fire dage på at hente poser og stå i flaskeautomaten for at indløse panten.

Annonce

Effektivitet

Når Christina og Freja går i flaskeautomaten ved Kvickly, som er deres foretrukne, går der lidt sport i at få flest flasker og dåser gennem maskinen på kortest tid.

- Hvis man kommer lige efter folks arbejdstid, så er der mange mennesker. Derfor er det bedst at tage derhen om aftenen, forklarer Christina, som har fintunet og effektiviseret hele processen sammen med Freja.

Opgavefordelingen er klar. Der er to automater. Christina tager den til venstre, mens Freja bemander den til højre.

- Sidste år tog jeg panten op fra bunden af poserne. Men nu lægger vi dem i en indkøbsvogn, så de er mere i gribehøjde, forklarer hun.

Annonce

Det længste stræk

Mens pigerne putter flaskerne i automaten, sørger Christinas mor, Lisa Stecher, for at tømme traileren og hælde flaskerne og dåser i indkøbsvogne, som holder i kø.

Kommer der andre, træder Freja til side, så pigerne ikke laver flaskehals ved automaterne.

- Den automat, jeg bruger, er lidt langsommere end den anden og giver flere fejlmeldinger. Derfor er det mig, der stopper, forklarer Freja med logik.

Selvom pigerne har rollefordelingen på plads og målet for øje, går der alligevel lidt konkurrence i, hvem der kan lave den største pantbon. Tricket består blandt andet i at få den indkøbsvogn med flest af de store flasker, for så tæller det hurtigt.

Indtil videre er det Christina, der holder rekorden.

- Det længste stræk, jeg har lavet, var på 1000 kroner, fortæller hun med et stolt, men samtidig genert smil.

Annonce

Bagud i forhold til 2019

Onsdag havde de indsamlet lidt under 30.000 kroner. Turen til automaten gav lidt over 1300 kroner. Desuden er der flere, som selv afleverer pant i automaterne og sender pengene via mobilepay til pigerne. Så alt i alt landede indsamlingen onsdag på 33.407 kroner.

Det tager mellem 30 og 45 minutter at tømme en trailer fuld af pant. Hvis man vil at mærke ikke bliver forstyrret for meget og har effektiviseret tiden ved automaterne til fulde. Og det har pigerne efterhånden. Foto: Anita Rahbek

Så det kniber at nå op på de 42.000 kroner fra sidste år, selvom der er mere pant, der skal hentes inden Knæk Cancer-showet på lørdag. Pigerne har allerede fået en hilsen fra showet. Desværre kan de ikke komme med i år på grund af corona.

- Men de ønskede os held og lykke med indsamlingen, fortæller Christina.

Hvis man vil nå at donere pant til Christinas og Frejas indsamling, som stopper senest lørdag formiddag, kan man kontakte dem på tlf. 4035 7465.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Havde udset sig den perfekte søbred: Spjald-brudepar måtte i hast flytte vielse væk fra minkgravplads

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: En ny smittet i Ringkøbing-Skjern Kommune - smitten aftager yderligere

Annonce