Annonce
Tarm

Kortæppe i 25 år i Ådum Kirke

Det færdige kortæppe inden det blev klippet til og lagt på plads i koret i 1984. PR-foto
Ådum Menighedsråd er søndag 1. december klar med et arrangement, hvor det markeres, at det i år er 25 år siden, at Ådum Kirkes kortæppe blev indviet.

Ådum: For 25 år siden blev et enestående kortæppe indviet i Ådum kirke 1. søndag i advent, og siden har kirkegængere kunnet glæde sig over synet af det smukke tæppe, som daværende sognepræst Thorkild Højlund fik ideen til. Det gamle trængte til at blive udskiftet.

Den lokale kunstner Karsten Juul Larsen blev kontaktet, og han påtog sig opgaven med designet. Hans udkast blev godtaget, men et større arbejde ventede med at få motivet tegnet over til et korsstingsmønster, som blev på 1,2 millioner sting.

19 kvinder meldte sig til at sy korsstingene. Der blev syet på stramaj på ni baner, for at flere ad gangen kunne sy, og stykkerne gå på omgang. Allerede efter et års tid var man nået så vidt, at banerne kunne syes sammen.

Annonce

Tæppet indviet til advent 1994

Den første søndag i advent 1994 fandt indvielsen sted. Motivet er Kristus, som med udbredte arme i et væld af gyldent lys velsigner menigheden. Rundt om er der syet aks, alterkalk og brød. Thorkild Højlund fik nogle af symbolerne flettet med ind i sin prædiken i den fyldte kirke, hvor ekstra stole kom i brug.

Ingen havde regnet med, da de begyndte først i oktober 1993, at det unikke, færdige resultat ville være lagt på allerede et år efter. Karsten Larsens oplæg var en akvarel, der var blevet indrammet, og som han fik tilbage ved indvielsen. Ud fra den havde Karsten Juul Larsen lavet det store arbejde, at føre mønstret over på millimeterpapir.

Af syerskerne er otte her ikke mere: Laura Møller, Jenny Jørgensen, Karen Nielsen, Ellen Hansen, Signe Hansen, Agnes Poulsen, Erna Buch og Anna Bjørslev.

De øvrige syersker er stadig bosiddende i Ådum og omegn: Grethe Clausen, Hilda Grønborg, Jenny Christensen, Tove Christensen, Karen Bang, Vita Plauborg, Anna Hedegaard, Ellen Nielsen, Doris Eskildsen, Emmy Kjeldsen og Mette Højlund.

De 25 år markeres 1. december

Efter gudstjenesten 1. december kl. 10.30 inviterer Ådum Menighedsråd til et arrangement i dagligstuen på "Hjemmet".

Alle syersker, som fortsat er her og deres pårørende, er inviteret til at være med. Andre interesserede og alle gudstjenestedeltagere er ligeledes velkomne.

Menighedsrådet byder på lidt mad og drikke, og det koster ikke noget. Dog er tilmelding nødvendig på 40 17 17 28 eller hlp@bjoerslev.dk senest 27. november.

/Bodil

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce