Annonce
Sport

Kontroversiel tennislegende hædres trods homo-udtalelser

AFP
Historien skal ikke omskrives kun på grund af uenigheder, siger Tennis Australia om fejring af Margaret Court.

Australian Open vil i 2020 fejre tennislegenden Margaret Court på trods af uoverensstemmelser mellem turneringen og Court, der blandt andet har været voldsomt kritiseret for udtalelser om homoseksuelle.

Det meddeler det australske tennisforbund.

Fejringen skal markere 50-året for, at australske Court i 1970 vandt alle fire grand slam-titler i løbet af et kalenderår – en bedrift, der rangerer blandt sportens allersværeste.

Margaret Court har blandt andet udtalt sig negativt om homovielser og sagt at "tennis er fuld af lesbiske".

Desuden har Margaret Court, der i dag er pastor i en kirke, udtalt, at transkønnede børn er et resultat af et nazilignende plot, der går ud på at hjernevaske unge mennesker.

Court har ikke sat fod på anlægget i Melbourne siden 2017, hvor hun blev genstand for heftig kritik op til en australsk folkeafstemning om homoseksuelle vielser.

Men tidligere denne måned sagde Court, at hun gerne ville have sin bedrift i 1970 fejret med samme respekt som den mandlige australske tennisspiller Rod Laver, da han i 2019 blev hyldet for sine fire grand slam-titler i 1969.

Og det vil det australske tennisforbund altså gerne.

Forbundet har derfor planlagt en række arrangementer, da man ikke vil forsøge at omgøre historien på trods af uoverensstemmelser:

- Som vi ofte har gjort klart, er Tennis Australia (det australske tennisforbund, red.) ikke enig i Margarets personlige holdninger, som har nedgjort og såret mange i vores fællesskab over en række år, skriver forbundet i en pressemeddelelse.

I meddelelsen siger Court til gengæld, at hun ser frem til at fejre 50-året med "familie og venner", og at hun glæder sig til igen at tale med "andre legender".

Australien legaliserede i 2017 vielser mellem homoseksuelle, efter at 61,6 procent i en folkeafstemning havde stemt for.

Court har flere gange været i vælten for sine holdninger.

Det var hun blandt andet sidste år, hvor en anden tennislegende, amerikanske Billie Jean King, udtalte, at Margaret Court Arena, som er en af Australian Opens tre store tennisarenaer, burde omdøbes.

/ritzau/

Annonce
Link til brev fra det australske tennisforbund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce