Annonce
Vestjylland

Kontrakten i hus - byggeri på sporet

(Fra venstre) Kaj Rasmussen, formand for støtteforeningen bag Midt- og Vestjyllands Jernbanemuseum, Kent Tang Andersen, Midtjysk Albyg, og formanden for kultur- og fritidsudvalget i Struer Kommune, Lars Møller Pedersen (S), var tirsdag samlet for at underskrive aftalen om første første etape af udbygningen og moderniseringen af museet i Struer. Arbejdet begynder efter planen efter sommerferien. Foto: Niels Ove Stougaard
Midt- og Vestjyllands Jernbanemuseum har underskrevet kontrakten med Midtjysk Albyg, der skal stå for første etape af udvidelsen og moderniseringen af museet
Annonce

Struer: Den sidste tekniske forhindring for udvidelsen og moderniseringen af Midt- og Vestjyllands Jernbanemuseum blev tirsdag fjernet, da et enigt byråd i Struer Kommune godkendte en bevilling på godt 1,7 millioner kroner til projektet.

Dermed kunne der sættes signaturer på kontrakten om første etape af udvidelsen og moderniseringen af museet, som Midtjysk Albyg fra Aulum skal stå for. Et projekt til samlet 2,9 millioner kroner.

Annonce

Glad formand

Formanden for støtteforeningen bag museet, Kaj Rasmussen, er glad for udsigten til at byggeriet kan sættes i gang efter sommerferien.

- Det er en fantastisk positiv udvikling for os. Vi har i mange år kæmpet for at vedligeholde lokomotiver og vogne omkring Godsekspeditionen, men så længe de er udsat for vind og vejr, er det en umulig kamp. Når køretøjerne kommer under tag, vil vi renovere dem, så de kan være med til at fortælle den spændende historie om jernbanerne i Midt- og Vestjylland og den enorme betydning, de fik for områdets udvikling.


Overdækningen vil også give meget bedre forhold for museets gæster og for de frivillige, som nu vil kunne arbejde i ly for vejret. Endelig giver udbygningen af museet også mulighed for flere udstillinger

Kaj Rasmussen, formand for støtteforeningen bag Midt- og Vestjyllands Jernbanemuseum, Struer


- Overdækningen vil også give meget bedre forhold for museets gæster og for de frivillige, som nu vil kunne arbejde i ly for vejret. Endelig giver udbygningen af museet også mulighed for flere udstillinger, siger Kaj Rasmussen.

Annonce

En stolt fortælling

Det er netop togdriftens historie og betydning for byen og den kulturarv jernbanen er for området, der er central for, at kommunen har valgt at støtte projektet.

- Jernbanen er en del af Struers stolte fortælling, som byen der i over 100 år har dannet rammerne for et vigtigt trafikalt knudepunkt for togtrafikken her i Midt- og Vestjylland. Det er lige netop denne fortælling, som Jernbanemuseet dygtigt videreformidler og holder liv i. Derfor glæder det, at vi nu endelig kan få Jernbanemuseets rullende klenodier under tag, siger formanden for kultur- og fritidsudvalget, Lars Møller Pedersen.

Projektet består af en overbygning, som dækker halvdelen af den gamle remisebygning og omkringliggende arealer, og derved giver mere plads til formidling. Finansieringen er kommet på plads, efter at også Færch Fonden, Kirsten og Peter Bangs Fond, Louis-Hansen Fonden og Martin Munkebo A/S har bidraget med donationer, ligesom privatpersoner har indsamlet 55.000 kroner til projektet.

Går byggeriet efter planen, så forventer museet at kunne tage de nye rammer i brug og slå dørene op for publikum i påsken 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Er indstillet til wildcard: Skjern håber på europæisk håndbold i denne sæson

Ringkøbing-Skjern

Politiet beder om hjælp: To dekorerede figurer savner deres ejer

Ringkøbing-Skjern

Politisk top langer ud: Sommerpakke rammer skævt og skal laves om nu

Skjern

Ni ud af 10 sæsonkortholdere har gentegnet: Skjern håber på flere end 500 tilskuere

Annonce