x
Annonce
Kultur

Kontingentet nedsættes fra 1100 til 150 kroner: Ringkøbinggarden går i offensiven

Ringkøbinggarden er skrumpet gennem årene, men nu skal udviklingen vendes, mener den nye bestyrelse. Arkivfoto: Jørgen Kirk/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Den kriseramte garde holder generalforsamling den 2. marts; forslag om, at kontingentet sættes ned fra 1100 til 150 kroner, og at nye gardere kan komme i gang med at optræde allerede efter kun to måneders intensiv træning.

RINGKØBING: Nu skal skuden vendes!

Den nye bestyrelse i Ringkøbinggarden, der i slutningen af 2019 blev valgt på en ekstraordinær generalforsamling, går nu for alvor i felten for at redde den hæderkronede garde.

På den kommende generalforsamling den 2. marts stiller bestyrelsen således forslag om, at det årlige kontingent for spillende gardere nedsættes fra de nuværende 1100 kroner til blot 150 kroner.

Det er selvfølgelig kun muligt at gøre, fordi garden løbende har indtægter fra loppebutikken i Kloster, fastslår formand Carsten Leidesdoff Skov i Ringkøbinggardens nyhedsbrev.

Men det er også nødvendigt at gøre noget, mener formanden, der lige som flere bestyrelsesmedlemmer har trådt deres børnesko i garden, der da var én af de mest eftertragtede foreninger i Ringkøbing.

Der er kun fem aktive gardere tilbage, fortalte han i et tidligere interview med Dagbladet.

Den udvikling vil bestyrelsen vende med "50/50"-planen, der går ud på, at til Gardens 50-årsjubilæum i 2024 skal der være 50 gardere i uniform.

Annonce

Flere tiltag

Ud over kontingentnedsættelsen, der vil gør Ringkøbinggarden til byens suverænt billigste forening at være medlem af, er der en række andre tiltag på vej.

Garden søsætte således omkring den 1. marts et helt nyt aspirantprogram i tæt samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kulturskole - det, der tidligere hed "musikskolen".

Kort fortalt går det ud på, at nye gardere skal hurtigt i uniform og med ud at optræde allerede efter to måneders intensiv træning.

I nyhedsbrevet skriver Carsten Leidesdorff Skov, at i år vil garden starte tre aspiranthold på hver op til 10 børn og unge i aldersgruppen cirka otte til cirka 18 år.

Fra august 2020 bliver alle gardere under 25 år tilbudt gratis solundervisning i Kulturskolen på det valgte instrument i de første seks måneder og derefter til halv pris i de næste seks måneder.

Der skrues også op for det musikalske ambitionsniveau til mandagstræningen, hvor tre professionelle musiklærere vil undervise i fløjter, trommer og messingblæsere.

Endelig er garden i fuld gang med at istandsætte de nye klublokaler på Generator.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce