x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kontant udspil fra kommunen: Du skal selv betale for festmiddagen på din lederuddannelse

Ringkøbing-Skjern Kommune oplever, at flere uddannelser af ledere og instruktører er begyndt at indeholde sociale arrangementer som festmiddage og overværelse af sportsbegivenheder, og den slags vil kommunen ikke være med til at yde tilskud til. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Ringkøbing-Skjern Kommune præciserer reglerne for tilskud, når foreninger sender medlemmer på leder- og instruktøruddannelse, da det er begyndt at gribe om sig med eksempelvis festmiddage og sportsoplevelser.

Ringkøbing-Skjern: Da flere uddannelser af ledere og instruktører i stigende grad bliver tilsat et ekstra krydderi i form af eksempelvis festmiddage og overværelse af sportsbegivenheder, går Ringkøbing-Skjern Kommune nu ind og præciserer reglerne for tilskud til folkeoplysende foreninger over en bred kam.

- Det, vi oplever, er, at et kursus ikke bare er et kursus længere. Nu bliver der bygget alt muligt ovenpå; eksempelvis en VIP-middag, og det ønsker vi ikke at støtte. Den slags bliver klubberne nødt til selv at betale, siger formanden for kommunens kultur- og fritidsudvalg, Erik Viborg (V).

I de nuværende retningslinjer fra Ringkøbing-Skjern Kommune gives der ikke tilskud til transportudgifter, men nu bliver det tilføjet, at der heller ikke gives tilskud til overnatning, hvis dette er et tilkøb til det enkelte kursus. Det gælder eksempelvis, hvis en kursist ønsker tilkøb af enkeltværelse.

- Det er ikke den måde, vi ønsker at bruge vores penge på, tilføjer Erik Viborg.

Annonce

Budget på 713.000 kroner

På et spørgsmål om, om kommunen hidtil har været for rundhåndet over for klubber og foreninger, der har søgt om tilskud til leder- og instruktøruddannelse af medlemmer, svarer formanden for kultur- og fritidsudvalget:

- Nej. Men vi har ikke været tilstrækkeligt opmærksomme på, hvordan det her har udviklet sig.

I de præciseringer, der nu bliver tilføjet retningslinjerne for at modtage kommunal støtte, hedder det: 'Der gives tilskud til uddannelsernes grundudgifter. Der gives ikke tilskud til tilkøb af for eksempel overnatning, festmiddage og underholdning.'

Ydermere bliver det pointeret, at det er foreningernes ansvar at fremsende uddannelsernes grundudgifter, når der ansøges om tilskud.

De gældende principper for kommunalt tilskud siger blandt andet, at klubber og foreninger én gang årligt har mulighed for at søge om tilskud til leder- og instruktøruddannelse. Tilskuddet kan maksimalt udgøre 75 procent ud af en maksimal kursusudgift på 5000 kroner.

Kommunens budget for tilskud til den slags uddannelser er i år på 713.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce