Annonce
Hvide Sande

Kontant opbakning: Erhvervsmand skyder halv million i surfer-drama på TV 2

Titlen på den kommende tv-serie er fortsat en hemmelighed, men det ligger fast, at handlingen kommer til at udspille sig i det populære surfermiljø i Hvide Sande. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Jens Bøndergaard er blandt de lokale investorer, der er villige til at skyde penge i en tv-serie, som skal udspille sig i Hvide Sandes surfermiljø.

Hvide Sande: Det er langt fra sikkert, at han får sin investering retur i runde tal, men det er heller ikke det vigtigste. Mest af alt gælder det om at løfte i flok, synes han, og derfor har erhvervsmanden Jens Bøndergaard sagt ja til at bidrage med en halv million kroner til et projekt, der gerne skal sikre, at Hvide Sande bliver hjemsted for optagelse af en ny krimi-serie til TV 2.

- Jeg tror, at sådan en tv-serie kan gøre hele området endnu mere interessant, og det er noget, vi, der bor her fast, kan få glæde af, siger Jens Bøndergaard.

Han står bag Hvide Sande-virksomheden Bøndergaard Group, der blandt andet driver byens hotel og står for udlejning af forskellige huse, lejligheder og ejendomme til såvel erhvervslivet som til private.

Da Ringkøbing-Skjern Kommune i sidste uge meldte ud, at produktionsselskabet Deluca Film og TV 2 har rettet fokus mod det berømte surfermiljø i den vestjyske havneby, blev det samtidig stillet som betingelse, at lokale investorer er villige til at bidrage med seks millioner kroner til seriens samlede budget.

Annonce

Jeg tror på, at den type gæster, vi gerne vil have herud, bliver påvirket af sådan en tv-serie. Når idéen er god, så spytter alle i kassen. Jeg ved, der er mange, der bakker op om det

Jens Bøndergaard, erhvervsmand, Hvide Sande

Spar og Meny er også med

Blandt de, der også har tilbudt sig som sponsorer, er ejerne af de to Spar-butikker i Hvide Sande og ejerne af Meny-supermarkedet i Søndervig.

- Jeg tror på, at den type gæster, vi gerne vil have herud, bliver påvirket af sådan en tv-serie. Når idéen er god, så spytter alle i kassen. Jeg ved, der er mange, der bakker op om det, siger Jens Bøndergaard.

Hvis den fulde finansiering kommer i hus, er det tanken, at forproduktionen til tv-serien går i gang i det tidlige forår 2020, og ved sommertid rykker det store filmhold så ind i primært Hvide Sande.

Kommunens kulturchef, Per Høgh Sørensen, har tidligere fortalt, at 'det bliver ikke en karikatur af området ... ikke sådan noget med, at det er synd for området,' og det passer Jens Bøndergaard fint:

- Jeg synes, man har tegnet et lidt skævt billede af os, når der har været tv herude. Vi er kommet til at fremstå som ikke særligt intelligente. Sådan lidt bøvede ... i et mørkt og gammeldags bibelbælte. Det er ved at ændre sig.

I den forbindelse peger Jens Bøndergaard på, at Nordens største vandsportsfestival, Waterz, hvert år i september er med til at profilere Hvide Sande, der givetvis også får et boost, når TV 2 i 2020 lancerer et nyt boligprogram i klitlandskabet.

Han hæfter sig også ved, at en by med knap 3000 indbyggere ofte vil stille sig godt tilfreds med at have en enkelt købmand; på bykortet i Hvide Sande er der flere supermarkeder, caféer, restauranter og et rigt butiksliv.

Hemmelige hovedroller

Manuskriptet til den kommende serie er skrevet af makkerparret Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich, der under pseudonymet A.J. Kazinski er kendte for at have udgivet en række bestseller-krimier.

Under arbejdet med manuskriptet har de to forfattere været bosat i Hvide Sande, hvor der sikkert skal bookes en del sengepladser, når Deluca Film - forventeligt - rykker ind midt i højsæsonen næste år. Her hjælper Jens Bøndergaard også gerne:

- Så vil vi se på, hvad vi kan stykke sammen. Vi ved, at der er specielle krav og visse ønsker, når et filmhold kommer til byen. Vi må se, hvad vi kan gøre, siger Jens Bøndergaard.

Der er endnu ikke sat navn på hovedrollerne i krimi-serien, men der bliver - efter sigende - tale om skuespillere fra øverste hylde.

I første omgang opereres der med én sæson med otte afsnit. Men ifølge kulturchefen i Ringkøbing-Skjern Kommune, Per Høgh Sørensen, ligger det i kortene, at der kommer flere sæsoner af tv-serien, der tidligst toner frem på skærmen for første gang i løbet af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce