Annonce
Hvide Sande

Kontant opbakning: Erhvervsmand skyder halv million i surfer-drama på TV 2

Titlen på den kommende tv-serie er fortsat en hemmelighed, men det ligger fast, at handlingen kommer til at udspille sig i det populære surfermiljø i Hvide Sande. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Jens Bøndergaard er blandt de lokale investorer, der er villige til at skyde penge i en tv-serie, som skal udspille sig i Hvide Sandes surfermiljø.

Hvide Sande: Det er langt fra sikkert, at han får sin investering retur i runde tal, men det er heller ikke det vigtigste. Mest af alt gælder det om at løfte i flok, synes han, og derfor har erhvervsmanden Jens Bøndergaard sagt ja til at bidrage med en halv million kroner til et projekt, der gerne skal sikre, at Hvide Sande bliver hjemsted for optagelse af en ny krimi-serie til TV 2.

- Jeg tror, at sådan en tv-serie kan gøre hele området endnu mere interessant, og det er noget, vi, der bor her fast, kan få glæde af, siger Jens Bøndergaard.

Han står bag Hvide Sande-virksomheden Bøndergaard Group, der blandt andet driver byens hotel og står for udlejning af forskellige huse, lejligheder og ejendomme til såvel erhvervslivet som til private.

Da Ringkøbing-Skjern Kommune i sidste uge meldte ud, at produktionsselskabet Deluca Film og TV 2 har rettet fokus mod det berømte surfermiljø i den vestjyske havneby, blev det samtidig stillet som betingelse, at lokale investorer er villige til at bidrage med seks millioner kroner til seriens samlede budget.

Annonce

Jeg tror på, at den type gæster, vi gerne vil have herud, bliver påvirket af sådan en tv-serie. Når idéen er god, så spytter alle i kassen. Jeg ved, der er mange, der bakker op om det

Jens Bøndergaard, erhvervsmand, Hvide Sande

Spar og Meny er også med

Blandt de, der også har tilbudt sig som sponsorer, er ejerne af de to Spar-butikker i Hvide Sande og ejerne af Meny-supermarkedet i Søndervig.

- Jeg tror på, at den type gæster, vi gerne vil have herud, bliver påvirket af sådan en tv-serie. Når idéen er god, så spytter alle i kassen. Jeg ved, der er mange, der bakker op om det, siger Jens Bøndergaard.

Hvis den fulde finansiering kommer i hus, er det tanken, at forproduktionen til tv-serien går i gang i det tidlige forår 2020, og ved sommertid rykker det store filmhold så ind i primært Hvide Sande.

Kommunens kulturchef, Per Høgh Sørensen, har tidligere fortalt, at 'det bliver ikke en karikatur af området ... ikke sådan noget med, at det er synd for området,' og det passer Jens Bøndergaard fint:

- Jeg synes, man har tegnet et lidt skævt billede af os, når der har været tv herude. Vi er kommet til at fremstå som ikke særligt intelligente. Sådan lidt bøvede ... i et mørkt og gammeldags bibelbælte. Det er ved at ændre sig.

I den forbindelse peger Jens Bøndergaard på, at Nordens største vandsportsfestival, Waterz, hvert år i september er med til at profilere Hvide Sande, der givetvis også får et boost, når TV 2 i 2020 lancerer et nyt boligprogram i klitlandskabet.

Han hæfter sig også ved, at en by med knap 3000 indbyggere ofte vil stille sig godt tilfreds med at have en enkelt købmand; på bykortet i Hvide Sande er der flere supermarkeder, caféer, restauranter og et rigt butiksliv.

Hemmelige hovedroller

Manuskriptet til den kommende serie er skrevet af makkerparret Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich, der under pseudonymet A.J. Kazinski er kendte for at have udgivet en række bestseller-krimier.

Under arbejdet med manuskriptet har de to forfattere været bosat i Hvide Sande, hvor der sikkert skal bookes en del sengepladser, når Deluca Film - forventeligt - rykker ind midt i højsæsonen næste år. Her hjælper Jens Bøndergaard også gerne:

- Så vil vi se på, hvad vi kan stykke sammen. Vi ved, at der er specielle krav og visse ønsker, når et filmhold kommer til byen. Vi må se, hvad vi kan gøre, siger Jens Bøndergaard.

Der er endnu ikke sat navn på hovedrollerne i krimi-serien, men der bliver - efter sigende - tale om skuespillere fra øverste hylde.

I første omgang opereres der med én sæson med otte afsnit. Men ifølge kulturchefen i Ringkøbing-Skjern Kommune, Per Høgh Sørensen, ligger det i kortene, at der kommer flere sæsoner af tv-serien, der tidligst toner frem på skærmen for første gang i løbet af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];