Annonce
Debat

Konservative i den nye kommunalbestyrelse

Det Konservative Folkeparti blev desværre ikke valgt ind ved seneste kommunalvalg. Det var tæt på, men nu skal vi videre og kæmper for at blive repræsenteret i 2017. De første kandidater er klar, bl.a. Jesper Hemmet Omer fra Tarm. Han er 43 år, IT-chef og familiefar. Han har egentligt mest interesseret sig for landspolitik, men efter at være blevet valgt til vælgerforeningen i januar, har han virkelig fået smag for lokalpolitik og har en energi, så man skal stå tidligt op for at følge med. Det bliver der også behov for, da der er nok at tage fat på.

Annonce

Mandag 13. juni fik vi valgt en lokal folketingskandidat, Pia Olivia Christensen fra Ringkøbing. Hun er jurist og har en mastergrad i klinisk psykologi, og har taget sidstnævnte uddannelse i Los Angeles. Pia Olivia Christensen vil bl.a. kæmpe for bedre rammebetingelser for erhvervslivet og en forenkling af beskæftigelsesområdet. Hun ønsker at tage et oprør med statsstøttesamfundet, så vi får bedre mulighed for at hjælpe dem, der virkelig har behov for det - og ikke kan klare sig selv. Pia Olivia Christensen opstiller også til kommunalbestyrelsen. Det er vigtigt bl.a. at fokusere på vækst, kvaliteten af kerneydelserne, og synlighed af kommunen. Der er en positiv udvikling i antal private arbejdspladser og dermed et godt grundlag for yderligere vækst.

Kommunen har afsat 40 mio. kr. om året i en vækstpulje. Umiddelbart sympatisk, hvis det bruges til at skabe reel vækst. Jeg har dog ikke været imponeret over ret mange af de forslag, der er kommet indtil nu - og der er tilsyneladende ikke nok ideer? Hvis det er tilfældet, vil det være bedre at bruge nogle af pengene til at styrke kerneydelserne, f.eks. i forhold til ældre og børn og unge, der har det svært. Og så kunne man jo også overveje skattelettelser.

Skatterne er kun gået én vej siden kommunesammenlægningen. Op. Naturligvis skal kommunens økonomi være i orden, men der er behov for et parti, der tør udfordre denne skatteudvikling. Der er behov for en hel fundamental diskussion om, hvad der er kommunens og det offentliges rolle. Er det f.eks. kommunens rolle at tilbyde gratis parterapi til forældre, der har problemer i parforholdet? Bestemt nej. Det er parrenes eget ansvar.

Kerneydelserne skal være i orden, så vi er en attraktiv og effektiv bosætningskommune - med lavest mulig skatteprocent. Pengene har det bedst i borgernes lommer. Vi er en kommune med mange muligheder, som vi også er blevet bedre til at fortælle om. Projektet omkring fiberbredbånd er f.eks. som udgangspunkt et rigtigt godt projekt, og er god markedsføring af kommunen i hele Danmark. Projektet giver bl.a. gode muligheder for at tiltrække online iværksættere, der kan skabe vækst. Desværre er kommunens håndtering af sagen yderst kritisabel, hvor det er uforståeligt, at der skal snages i mails.

En klar vindersag er på vej til at blive en tabersag for kommunen. Det er ingen naturlov, at borgmesteren skal være fra Venstre. Det er afgørende, at vi får en borgmester, der kan skabe tillid på tværs af partierne og være skarp på kommunikation - så man er synlig langt ud over kommunens grænser.

Det Konservative Folkeparti kommer også med en borgmesterkandidat, men vi vælger først, hvem det skal være, når kandidatlisten er på plads i 2017. Vi er én vælgerforening, der således ikke er opdelt i land- og by. Så, hvis du har borgmesterambitioner, og vil kæmpe for konservative holdninger, kan du nå det endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce