Annonce
Ringkøbing-Skjern

Konservativ spidskandidat melder sig helt ud af partiet

Pia Olivia Christensen har været frontfigur for De KOnservative i RIngkøbing til både kommunalvalg og folketingsvalg siden 2016. NU trækker hun stikket. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Byråds- og folketingskandidat Pia Olivia Christensen har overraskende meddelt, at hun har forladt sit parti, fordi hun har brug for en tænkepause.

Ringkøbing-Skjern: Hun er stadig borgerlig og kalder partiformand Søren Pape Poulsen for enestående.

Alligevel har den konservative spidskandidat fra kommunalvalget og folketingsvalget, Pia Olivia Christensen fra Ringkøbing, nu valgt at forlade det parti, hun har repræsenteret de seneste fire år, meddeler hun på Facebook.

"Jeg har besluttet at tage en politisk tænkepause. Nogle gange kan det blot være nødvendigt at trække stikket, stoppe op og mærke sig selv og forsøge at finde hoved og hale i verden omkring een samt den verden, som er inde i én selv," skriver hun på det sociale medie.

De fire år som frontfigur hos De Konservative i Ringkøbing-Skjern kalder hun for en "vidunderlig lære- og udviklingsproces" som hun er "inderligt taknemmelig over".

Hun skriver på Facebook, at hun ikke yderlige kommentarer til den overraskende udmelding. Det har da heller ikke været muligt for Dagbladet at få kontakt med hende her til morgen.

Pia Olivia Christensen var ny i politik, da hun for snart fire år siden blev valgt som både byråds- og folketingskandidat. I forbindelse med kommunalvalget i november 2017 lykkedes det ikke for partiet at vende tilbage til byrådet. Hun fik selv 336 personlige stemmer. Ved sommerens folketingsvalg stillede hun op som Ringkøbing-Skjerns konservative bud på en vestjysk konservativ stemme på Christiansborg. Hun fik dog ikke uventet kamp til stregen fra sin partiformand, der også er opstillet i Vestjyllands Storekreds.

Det har endnu ikke været muligt at træffe den konservative formand Henning Klausen til en kommentar til Pia Olivia Christensens udmelding af partiet. Derfor er det uvist, om han har gjort sig tanker om, hvem man vil køre i stilling som ny lokal spidskandidat.

Sikkert er det, at Henning Klausen for år tilbage gerne ville have byrådsmedlem Lennart Qvist med på det konservative hold. Den gang var Qvist som bekendt medlem af Venstre. Men siden har han forladt sit parti og er i dag løsgænger i byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce