Annonce
Tarm

Konkursramt efterskole stod tom i årevis: Nu er ny højskole klar til rykind

Nu går slutspurten ind for pedel Jens Pedersen. Han er i gang med at renovere OK-Fonden Vostrup Højskole, så den bliver indlfytningsklar til opstart 3. maj. Foto: Søren Palmelund
Medarbejderne er ansat, og lederen er flyttet ind. I snart fire år har bygningerne i Vostrup stået tomme, fordi musikefterskolen gik konkurs, men om mindre end en måned rykker de første elever ind på det, der skal blive en ny højskole for psykisk sårbare voksne.

VOSTRUP: Forstanderboligen har fået nyt liv i det, der tidligere var Vostrup Efterskole. For 50-årige Susanne Bisgaard, der skal være afdelingsleder og dermed daglig leder, er flyttet ind. I begyndelsen af maj bliver hun så ikke længere ene om at have til huse på det, der nu skal hedde OK-Fonden Vostrup Højskole.

Højskolen får nemlig de første elever mandag 3. maj. Siden marts har renoveringen af den tidligere musikefterskole, som gik konkurs 30. juni 2017, været i gang. Højskolen når som minimum at have værelser klar til de syv elever, som allerede nu er meldt til.

- Jeg glæder mig helt vildt meget, siger afdelingsleder Susanne Bisgaard.

Annonce

På skolen knokler to pedeller for at få de tidligere værelser med køjesenge lavet om til lejligheder, så de voksne elever kan flytte ind. Fordi skolen henvender sig til voksne i alderen 18-40 år, skal der også nogle steder være plads til, at eleverne kan have børn på besøg.

Fælles for de voksne er det, at de er psykisk sårbare og kan have diagnoser som skizofreni, ADHD, ADD, OCD eller autisme. På højskolen skal de eleverne have hjælp, så de kan lære at bo selv, tage en uddannelse eller at komme i arbejde.

Medarbejderstab på plads

Nu er de første 14 medarbejdere fundet; medarbejdergruppen vil tælle alt fra pædagoger til sygeplejersker, pedeller, socialrådgivere, en kok, en rengøringsassistent, en underviser inden for e-sport og så videre.

Susanne Bisgaard bliver den første daglige leder på OK-Fonden Vostrup Højskole, og hun glæder sig over, at faciliteterne i Vostrup giver mange muligheder. Det gælder især på musikområdet, hvor musikhuset er kommunens største. Foto: Søren Palmelund

Pedellerne er allerede begyndt, nogle medarbejdere har første dag 15. april, mens den største gruppe rykker ind, så snart der kommer elever på skolen i begyndelsen af maj.

- Mit største ønske er, at vi alle kommer til at trives, både medarbejdere og elever, og at vi kan skabe et godt miljø for vores elever, siger Susanne Bisgaard.

Annonce

Tyvstarter arbejdet

Højskolens første daglige leder skal officielt begynde 15. april. Men Susanne Bisgaard kan ikke helt lade være med at tyvstarte arbejdet.

OK-Fonden Vostrup Højskole

Vostrup Efterskole gik konkurs 30. juni 2017.

OK-Fonden har købt stedet og åbner OK-Fonden Vostrup Højskole 3. maj.

Skolen er målrettet voksne, der har psykiske problemstillinger og diagnoser, og er mellem 18 og 40 år.

OK-Fonden en non-profit omsorgsorganisation, der driver alt fra friplejehjem til seniorboliger og psykiatriske bosteder.

Fonden er blandt landets største private plejeudbydere og den største inden for private psykiatriske behandlings- og botilbud.

Opgaverne tæller blandt andet at lægge arbejdsplaner til det døgnbemandede bo- og behandlingssted, selv at flytte ind i forstanderboligen og også at lave introduktionsmateriale til ansatte og elever. Reelt set er hun altså startet på opstartsarbejdet.

- Det kan man ikke undgå, for der er så meget, der skal gøres, siger hun med et smil i stemmen.

Planen for højskolen er, at man inden for det første år skal op på 29 elever og cirka det samme antal medarbejdere. I begyndelsen bliver OK-Fonden Vostrup Højskole en del af Enghaven, som har flere behandlings- og botilbud i og omkring Horsens. Om et til to år skal højskolen så fungere mere selvstændigt, men man vil stadig være ejet af OK-Fonden, der også ejer blandt andet Enghaven.

Sådan kommer en af elev-lejlighederne til at se ud på OK-Fonden Vostrup Højskole. Foto: Søren Palmelund


Mit største ønske er, at vi alle kommer til at trives, både medarbejdere og elever, og at vi kan skabe et godt miljø for vores elever.

Susanne Bisgaard, afdelingsleder, OK-Fonden Vostrup Højskole


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce