Annonce
Ringkøbing

Konkurrencer skaber glæde på havnen: Familien Madsen kæmpede med masser grin

Den odenseanske familie grinede og kæmpede torsdag eftermiddag i Ringkøbing-Skjern Dysten. Foto: Johan Gadegaard
Dueller i alt fra kroket med skumrør som køller over fodboldbowling til sjipning fik både balancen og smilebåndene på arbejde for turistfamilie.
Annonce

RINGKØBING: - Hvem vandt?

Otteårige Anton løber afsted efter far, som går rundt med den skrevne pointseddel.

Mor har allerede fundet en favorit efter dagens familiedyst.

- Jeg tror, at far vandt, siger Line Madsen.

Men det er Anton nu ikke helt så sikker på.

- Jeg tror, jeg vandt!

Og så var det ellers tid til at tælle. Og en af de to fik faktisk ret. For da pointene blev lagt sammen, så det ud til, at far havde fundet sin overmand.

- Du vandt Anton!

Søskendeflokken duellerede i forskellige aktiviteter, og især hos drengene var fodboldbowlingen et hit. Foto: Johan Gadegaard

Forinden havde familien duelleret på havnen i det, DGI har døbt Ringkøbing-Skjern Dysten. Torsdag og fredag arrangerer DGI sommeraktiviteter. På græsset ved sejlklubben kan grupper eller familier kæmpe om at være bedst i alt fra at sjippe til fodboldgolf eller at jonglere med ærteposer. Nogle gange får man point for bare at gennemføre, i andre handler det om at være bedst.

- Man hygger sig, griner og er lidt aktiv, så ferien ikke kun handler ikke kun om at få en is. Nogle af posterne er der noget konkurrence i. Du kan godt se, at nu er det konkurrence, ikke? spørger børne- og ungekonsulent hos DGI Vestjylland Charlotte Frost.

Annonce

Børn elsker, når forældre leger med

Vi står og snakker, mens Familien Madsen stadig er i gang med at lege og dyste ude på banen. Og ganske rigtig. Ude på banen hopper far og søn på et ben. Det handler om at holde balancen så længe som muligt, og far giver ikke sådan uden videre op i den duel. Han ender med at være den i familieflokken, som vinder pointene i denne aktivitet. Og så ryger armene i vejret i triumf.

Også når der skal sjippes, ser far ud til at holde godt styr på tovet, mens det for Felix på syv og Anton på otte kan være lidt sværere at styre de lange reb. For storesøster Emilia Madsen på 19 år, er det omvendt lidt af et hit at genopdage sjippetovet, som hun ellers ikke har brugt siden barndommen.

- Det er meget udfordrende, synes jeg. Det sjoveste har nok været at sjippe og at skulle kaste for at ramme i spandene, siger storesøsteren.

De små brødre går også op i konkurrencerne. Især fodboldbowlingen trækker.

- Det var nok det sjoveste, siger Anton på otte.

Kroket med et isoleringsrør i stedet for en stav er én af disciplinerne. Foto: Johan Gadegaard

Lillebror Felix på syv er tilsyneladende så bidt af fodboldbowlingen, at han spørger, om han må gå til fodbold igen. Og da konkurrencen er overstået, sparker han stadig i forsøget på at vælte så mange vandflasker som muligt.

- Så ved man, det er sjovt, siger mor Line Madsen.

Hele idéen med aktiviteterne er da også at skabe noget for hele familien og at lave spil og lege, man også kan gennemføre i haven uden at have alt muligt udstyr.

Kunsten at jonglere. Foto: Johan Gadegaard

- Børnene elsker, når forældrene leger med. Det er tanken bag. Man afleverer ikke børnene, og så sidder forældrene og snakker ved siden af. Her laver man noget sammen, siger Charlotte Frost fra DGI Vestjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Skuespillere nyder at filme i Hvide Sande: 'Vi er bare så glade for, at det gode vejr er kommet'

Annonce