Annonce
Læserbrev

Kongerøgelse og røgslør: Kronprinsen spændes for Vattenfalls vogn

Annonce

Læserbrev: Dyrkelse og smigeren for kongehuset er dækket ind under begrebet kongerøgelse. De sleske rygere og rygklappere er vindmølleindustrien og i særdeleshed Vattenfall, som 22. august har fået kronprins Frederik til at åbne havvindmøllepark Horns Rev 3. Det sker i Hvide Sande, hvor alt hvad der kan krybe og gå af lokale ligeså sleske politikere, vil være til stede.

Det er en begivenhed, der i den grad emmer af røgslør i forhold til Vattenfall, der nu på det nærmeste lovprises af kommunalbestyrelsen, der er gået i total selvsving over, at Vattenfall vil oprette en snes arbejdsplader i Hvide Sande.

I den forbindelse er mundvandet hos havnens ledelse og bestyrelse ved at skabe oversvømmelser i Hvide Sande. I et lukket kredsløb med fortielser og informationer på stenalderniveau, har man støbt kuglerne til, at Vattenfall har fået fodfæste med deres kystnære vindmøller.

Hvorom alting er, vil sammenrendet af politikere på havnen i Hvide Sande være til at få øje på, når kronprinsen møder en række af vindmølleindustriens nøglepersoner. Blandt dem Vattenfalls danske administrerende direktør, Michael Simmelsgaard. En direktør, der sammen med den svenske vindmøllekoncern Vattenfall, står bag utallige betændte sager i hjemlandet Sverige, hvor mennesker, dyr og natur er total ligegyldigt, når vindmøller skal placeres. Præcis det samme er sket i alle de projekter, Vattenfall står bag i Danmark!

Jeg finder det derfor dybt tragisk, at en sagesløs dansk kronprins skal spændes for Vattenfalls vindmøllevogn.

Kunne det mon tænkes, at der blot var en ansvarlig politiker eller to i kommunens bestyrelse, der vil orientere kongehuset om, hvad der er ret og vrang i Vattenfalls charmeoffensiv, eller har SFs tre politikere nu også givet sig selv mundkurv på?

Jeg frygter at svaret er et rungende ja!

Foto: Mads Claus Rasmussen /Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce