Annonce
Læserbrev

Kongerøgelse og røgslør: Kronprinsen spændes for Vattenfalls vogn

Læserbrev: Dyrkelse og smigeren for kongehuset er dækket ind under begrebet kongerøgelse. De sleske rygere og rygklappere er vindmølleindustrien og i særdeleshed Vattenfall, som 22. august har fået kronprins Frederik til at åbne havvindmøllepark Horns Rev 3. Det sker i Hvide Sande, hvor alt hvad der kan krybe og gå af lokale ligeså sleske politikere, vil være til stede.

Det er en begivenhed, der i den grad emmer af røgslør i forhold til Vattenfall, der nu på det nærmeste lovprises af kommunalbestyrelsen, der er gået i total selvsving over, at Vattenfall vil oprette en snes arbejdsplader i Hvide Sande.

I den forbindelse er mundvandet hos havnens ledelse og bestyrelse ved at skabe oversvømmelser i Hvide Sande. I et lukket kredsløb med fortielser og informationer på stenalderniveau, har man støbt kuglerne til, at Vattenfall har fået fodfæste med deres kystnære vindmøller.

Hvorom alting er, vil sammenrendet af politikere på havnen i Hvide Sande være til at få øje på, når kronprinsen møder en række af vindmølleindustriens nøglepersoner. Blandt dem Vattenfalls danske administrerende direktør, Michael Simmelsgaard. En direktør, der sammen med den svenske vindmøllekoncern Vattenfall, står bag utallige betændte sager i hjemlandet Sverige, hvor mennesker, dyr og natur er total ligegyldigt, når vindmøller skal placeres. Præcis det samme er sket i alle de projekter, Vattenfall står bag i Danmark!

Jeg finder det derfor dybt tragisk, at en sagesløs dansk kronprins skal spændes for Vattenfalls vindmøllevogn.

Kunne det mon tænkes, at der blot var en ansvarlig politiker eller to i kommunens bestyrelse, der vil orientere kongehuset om, hvad der er ret og vrang i Vattenfalls charmeoffensiv, eller har SFs tre politikere nu også givet sig selv mundkurv på?

Jeg frygter at svaret er et rungende ja!

Annonce
Foto: Mads Claus Rasmussen /Ritzau Scanpix
Annonce
Forsiden netop nu
112

Opdateret: Savnet mand fra Ringkøbing er fundet død

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vi har alle et ansvar for at holde unge fra narko

Det kunne være meget værre … Sådan lyder det samstemmende budskab fra politiet og de øvrige medvirkende i SSP-samarbejdet, skolerne og de sociale myndigheder, når talen falder på narkomisbrug blandt unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. "Vi oplever faktisk ikke, at flere unge bruger narko end tidligere, og forældrene har generelt ikke grund til at blive bekymret", siger viceungdomsskoleleder og SSP-formand Allan Østergaard til Dagbladet i dagens avis. "Vi har ikke en opfattelse af, at det flyder med narko", fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Det er selvfølgelig gode nyheder. At vi bor i en landlig kommune fjernt fra de store byer er nemlig ikke nogen garanti for, at stenbroens dårlige misbrugsvaner ikke også spreder sig hertil; der er desværre rigeligt med eksempler på, at små og "afsides" samfund hærges af en narkoepidemi. At det ikke kommer dertil hos os, kræver, at vi konstant er oppe på stikkerne. Og med "vi" menes os alle - især vi voksne; også os, der ikke har børn og unge i den mest sårbare alder. Vi har alle sammen et ansvar for at holde øje med, at vore unge trives. Det kræver, at vi kender hinanden, og har tillid til hinanden. Derfor er det prisværdigt, at SSP-samarbejdet arbejder målrettet i den retning. Ifølge Allan Østergaard er samarbejdet med forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune velfungerende. Der er et godt fremmøde og en god stemning, når forældrene bliver inviteret. "Noget af det, som SSP lægger vægt på, er netop et godt forældresamarbejde. Forældrene skal klædes på, så de står stærkere, hvis og når problemerne melder sig," siger han. Når de gør det - og det kan ikke undgås, at det sker ind imellem - skal ikke bare politiet, skolerne og de sociale myndigheder være klar til at gribe ind; det skal alle vi andre også. Ser vi en flok unge, der stimler sammen i det offentlige rum, skal vi ikke holde os tilbage fra som borger at gå hen til dem og snakke med dem om, hvad der foregår. På den måde viser man som voksen, at man respekterer de unge, interesserer sig for dem, og bekymrer sig om dem.

Ringkøbing For abonnenter

Fra stoffer og hjemløshed til bolig og firma: Nu bliver vi høje på livet

Annonce