Udland

Kongelig telefonfis vækker vrede efter selvmord

Familie og kolleger til den sygeplejerske, som angiveligt begik selvmord efter at have været offer for telefonfis omkring hertuginde Catherine, taler nu ud om tragedien.

STORBRITANNIEN: Fredag blev den britiske sygeplejerske Jacintha Saldanha fundet død, tre dage efter hun blev offer for to australske radioværters telefonfis omkring den gravide hertuginde Catherine. Radioværterne udgav sig for at være dronning Elizabeth og fik Saldanha til at viderestille dem til en kollega, der udleverede detaljer om hertugindens tilstand.

Nu udtaler Jacintha Saldanhas familie og kolleger sig for første gang omkring tragedien, skriver The Telegraph. Lederen af King Edward VIIs hospital, Lord Glenarthur, anklager den australske radiostation, som foretog opkaldene, for at være skyld i »ydmygelsen af to dedikerede og omsorgsfulde sygeplejersker«.

Saldanhas mand, Benedict Barboza, er knust, mens hendes familie i Indien beskriver moren til to som »en smuk person«. Samtidig har hertugen og hertuginden af Cambridge, William og Catherine, offentliggjort en besked på deres hjemmeside, hvor de kondolerer og skriver, at de er »dybt bedrøvede.«

Chefredaktøren af mediegruppen Southern Cross Austereo, som ejer den radiostation, der lavede telefonfis med sygeplejerskerne, nægter imidlertid at undskylde:

- Telefonfis som et håndværk i radio har fundet sted årti efter årti. Det er ikke bare en del af en radiostation, et netværk eller et land, det bliver lavet over hele verden, siger Rhys Holleran.

Hans udtalelser resulterede i et vredt svar fra hospitalscheferne, der sørger over tabet af Jacintha Saldanha. I et brev til Max Moore-Wilton, direktør for Southern Cross Austereo, skriver Lord Glenarthur:

- King Edward VIIs hospital tager sig af syge mennesker, og det var ekstremt dumt af jeres radioværter overhovedet at overveje at lyve deres vej frem til en af vores patienter og så ligefrem foretage opkaldet.

Ifølge de australske kommunikations- og mediestyrelse har man modtaget mange klager omkring radiojoken, og mange ønsker, at radioværterne bliver fyret. Flere annoncører har derudover stoppet deres samarbejde med radiostationen.

Jacintha Saldanha havde nattevagt, da hun klokken 5.30 tirsdag morgen modtog opkaldet fra de to radioværter, Mel Greig og Michael Christian, som udgav sig for at være dronning Elizabeth. Saldanha viderestillede dem til den afdeling, hvor hertuginden var indlagt til behandling for ekstrem morgenkvalme, og en anden sygeplejerske fortalte dem om hertugindens tilstand og behandling.

Saldanha blev fundet bevidstløs fredag morgen nær hospitalet. Kort efter døde hun. Ifølge politiet er årsagen til Saldanhas død stadig uopklaret, men de behandler den ikke som mistænkelig.

0/0
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Ringkøbing

Kom til sommerspinning under åben himmel i Ringkøbing

Tophistorier

Skjern

Det er for børn: Skovlykke indvier træværksted

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Kultur

119 år gammel klitgård er svær at sælge: Nu vil ejer have den revet ned

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven