Vestjylland

Konfirmationer giver travlhed i ismejeriet

Janne Rahbek har haft travlt de sidste mange uger, hvor hun har skullet producere islagkager og is til 80 konfirmationer. Foto: Jan Briks
Der er fuld smæk på produktionen hos Staby Ismejeri, der har lukket for konfirmations-bestillingerne tidligere end normalt.

Staby: Der er travlt ud over det sædvanlige i disse uger på ismejeriet ved Staby. Det er årets konfirmationsfester, der har gjort, at man har måttet lukke for nye bestillinger på islagkager tidligere på året end normalt:

- Der er flere efterspørgsler i år end tidligere. Så jeg har nok lukket en uge før tid for bestillinger, siger Janne Rahbek, der den sidste halvanden måned har lavet is og islagkager til 80 konfirmationer.

Og da islagkagerne fylder væsentligt mere, end de bøtter med is, som mejeriet ellers har i fryserne - og som går som varmt brød i sommermånederne - er pladsen nu brugt op.

- De fleste af islagkagerne er til 40 personer. Folk er gode til at bestille i god tid, men det er jo ikke alle, der har plads til dem hjemme i fryseren, siger hun. Derfor er frysepladsen nu brugt op.

- Jeg kunne godt lægge flere timer i, men jeg har simpelthen ikke plads til mere, siger hun.

Det er særligt store islagkager og islagkager formet som fodbolde, der hitter i år til konfirmationer.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce