Annonce
Hvide Sande

Konfirmationen blev udskudt: Kjolen er for lille, skoene for små og farmor fatter nål og tråd

Fem elever fra 8. klasse på Hvide Sande Skole fortæller om deres konfirmationstøj. Foto: Cecilie Thusing Nielsen


Annonce

Hvide Sande: Den hvide kjole strammer, habitbukserne stumper og tæerne bøjer i gummiskoene hos flere af de konfirmander, der i foråret fik udskudt deres konfirmation på grund af coronakrisen.

På Hvide Sande Skole fik eleverne rykket deres konfirmationer fra 7. og 30. april til den 6. og 13. september.

For Malou Mark Nielsen har det betydet, at den ekstra betænkningstid har gjort hende i tvivl om, hvad hun skal have på. Annesofie Møller håber, at hendes farmor ikke får syet hendes kjole for meget ind, og Lasse Spørring er glad for, at hans mor var så forudseende ikke at købe konfirmationstøjet i for god tid.

Læs her, hvordan statussen på tøjet er hos fem konfirmander i Hvide Sande få uger før den efterhånden længe ventede dag.

Sara Rønn, 14 år

Sarah Rønn har måttet købe en ny konfirmationskjole. Hun kunne dog godt få den samme model i en anden farve. Foto: Cecilie Thusing Nielsen

Mine forældre har hele tiden gerne ville ud på en længere rejse, og det var vi i fire måneder i slutningen af sidste år og starten af i år. Vi kom først hjem i slutningen af februar, og vi syntes, det ville være for sent at købe mit konfirmationstøj der, for der ville være nok at se til. Vi købte derfor kjolen i oktober, hvor den var rigeligt stor, og så fik vi den syet ind få dage, inden landet lukkede ned. Det endte så med, at den blev syet så meget ind, at jeg ikke kunne lukke den inden sommerferien.

Så jeg måtte finde en ny kjole. Jeg kunne heldigvis få den samme bare i hvid i stedet for råhvid, og den var jeg oppe at få syet ind i går. Nu er det forhåbentlig sidste gang, for jeg kan ikke overskue at få det gjort mere.

Jeg har også lige købt nye sko, for jeg syntes ikke, de andre sad ordentligt længere. Jeg synes dog, de nye er fine, så jeg er godt tilfreds.

Lasse Spørring, 13 år

Lasse Spørring mente, at hans mor var forudseende, da hun ikke havde presset på for at få købt konfirmationstøjet, inden landet lukkede ned. Foto: Cecilie Thusing Nielsen

Jeg købte først mit konfirmationstøj i søndags. Vi havde ikke fået købt tøjet, inden landet lukkede ned og konfirmationen blev udsat. Jeg tror næsten, min mor var forberedt på det værste.

Jeg pressede heller ikke selv på for at få købt tøjet. Det interesserer mig egentlig ikke.

Det endte jo med at være fint nok, vi ikke havde købt tøjet, for så er jeg ikke blevet for stor til det.

Annesofie Møller, 13 år

Voxpop på Hvide Sande Skole. Annesofie Møller

Vi havde lånt en kjole gratis af en, men den kunne jeg ikke passe. Vi bestilte derfor en hjem, som jeg rigtig godt kunne lide, men den var lidt for stor, så den blev afleveret for at blive syet ind fire uger før konfirmationen skulle have været i april.

Vi nåede heldigvis lige at hente den hjem igen, inden de fik den syet ind, da Danmark blev lukket ned.

For en måned siden prøvede jeg den lånte kjole igen, og jeg kunne passe den, men jeg kunne stadig ikke lide den, men det kan være, jeg ender med den alligevel. Min farmor skal sy den anden kjole ind, men jeg er lidt bange for, at hun får syet den for meget ind. Det er lidt risikabelt, for jeg vil allerhelst have den, der skal syes ind, men det går nok alt sammen.

Freya Vang Holmbo, 13 år

Freya Vang Holmbo er spændt på, om hun kan passe sin kjole, når hun fredag skal prøve den for - forhåbentlig - sidste gang inden konfirmationen. Foto: Cecilie Thusing Nielsen

Jeg havde valgt en kjole, som jeg købte i februar. Men da jeg inden konfirmationen skulle prøve den, kunne jeg ikke passe den i benene. Jeg fik derfor syet den længere, men den var stadig for lille.

Jeg fandt så en ny kjole, fordi jeg bedre kunne lide en anden, som også skulle syes til. Jeg skal prøve den på fredag, og jeg er spændt på, om jeg kan passe den.

Malou Mark Nielsen, 14 år

Malou Mark Nielsen er stadig i tvivl om, hvad hun ender med at have på til sin konfirmation om få uger. Foto: Cecilie Thusing Nielsen

Jeg havde købt en buksedragt, som jeg skulle have på til min oprindelige konfirmation i april. Men nu er jeg kommet i tvivl om, hvad jeg vil have på, for min søster har stadig sin gamle konfirmationskjole, som jeg må låne. Jeg var helt vild med buksedragtens overdel, men jeg kan også godt lide min søsters kjoles underdel, så jeg besluttede mig for at få syet de to dele sammen.

Det kunne dog ikke lade sig gøre, og nu ved jeg ikke, hvad jeg ender med at tage på. Jeg har tænkt rigtig meget over det den seneste måned. Til at starte med var jeg meget sikker på min buksedragt, men så prøvede jeg kjolen mere og mere, og nu er jeg sådan i tvivl. Jeg har haft alt for lang tid til at tænke over det i.

Jeg tror dog, jeg ender med kjolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Ringkøbing-Skjern Kulturcenter: Halvdelen af aflyste arrangementer kan gennemføres uden brud på coronaregler

Debat

Vi skal sikre det frie ord meget bedre

Annonce