Annonce
Ringkøbing

Koncert for 15 mennesker: En fornøjelse at spille i Karens stue

- Man har trykket alle i hånden, inden man går i gang, og inden, man er færdig, er man næsten på fornavn med alle, siger Christian Frank (t.h.), der sammen med sin makker, Franck White, fredag aften var en tur i Højmark. Foto: lowficoncerts.com
Karen Buie Jørgensen fra Højmark debuterede fredag som vært ved en koncert hjemme i sin stue, hvor der blev spillet op for 15 personer. Manden, der kom med sin guitar, er glad for oplevelsen.

Højmark: - Man har trykket alle i hånden, inden man går i gang, og inden, man er færdig, er man næsten på fornavn med alle.

Sammen med sangeren Franck White fik guitarist Christian Frank sig fredag aften en udsædvanlig oplevelse, da makkerparret var på besøg i landlige omgivelser på Adelvej i Højmark; hjemme i stuen hos 57-årige Karen Buie, der havde sat sig for at prøve kræfter med at være vært ved en koncert:

- Der mødte os en utrolig gæstfrihed. Det er et helt fantastisk sted, som de selv har istandsat, tilføjer Christian Frank om den 101 år gamle landejendom sydøst for Ringkøbing.

Karen Buie fattede straks interesse for konceptet, da hun i efteråret læste om et foretagende, der hedder Low-Fi. Det er en online-markedsplads, hvor professionelle musikere og værter finder hinanden og sammen arrangerer en hjemmekoncert for maksimalt 50 mennesker.

Ved vestjydens debut som værtinde nød 15 personer live-musikken i stuehuset, hvor der var flyttet rundt på en del af møblementet for at skabe de mest optimale rammer.

Annonce

Penge til brændstof

Franck White og Christian Frank har spillet sammen siden 1993, og de ser Low-Fi 'som en måde, vi kan genopfinde os selv på':

- Vi har valgt at sige, at vi tager en periode, hvor vi prøver at eksperimentere med det her koncept. Velvidende, at det ikke er dér, vi tjener vores penge, siger Christian Frank, der i det daglige er leder af Holbæk Kulturskole, mens Franck White er selvstændig behandler i Horsens-området.

En billet til fredagens koncert i Højmark kostede 165 kroner, og 75 procent af den samlede billetindtægt tilfalder de to musikere, der dermed næppe får dækket mere end deres udgifter til brændstof.

- Det handler også om at få en oplevelse af at komme ud et sted, hvor vi ellers ikke ville komme ... og at komme helt tæt på publikum, tilføjer Christian Frank.

Han og Franck White er næste gang på plakaten hos Low-Fi fredag 6. marts, hvor de giver koncert i København, og i starten af april går turen til Fredericia:

- Vi tager alle steder hen. Men det er ikke sikkert, vi vil tage til Vestjylland igen for 15 mennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce