x
Annonce
Skjern

Kommunens frivillige er inviteret til fest på Dejbjerglund Efterskole

Søndagsgåturene er blandt de aktiviteter i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor frivillige kræfter er med til at få tingene til at ske. PR foto
Ved en frivilligaften på Dejbjerglund Efterskole uddeles Ringkøbing-Skjern Kommunes Frivilligpris 2019 samt årets handicappris.

Dejbjerglund: Hele 60 procent af borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune arbejder frivilligt. Det bliver 26. november fejret ved en frivilligaften på Dejbjerglund Efterskole.

Kommunens mange frivillige er inviteret til fest på efterskolen fra kl. 17-20. Her vil Ringkøbing-Skjern Kommune, Frivilligrådet og FrivilligVest takke de mange frivillige med en aften i andre frivilliges selskab.

- Arrangementet er en god mulighed for at møde andre ildsjæle og forme nye samarbejder, og vi ved at vores mange entusiastiske frivillige sammen skaber flere meningsfulde fællesskaber, når de får mulighed for at mødes og udveksle gode erfaringer, siger Emil Sloth Sig, frivillighedskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune, i en pressemeddelelse.

Ved frivilligaftenen vil formand for Social- og Sundhedsudvalget, Lennart Qvist, byde velkommen og derefter overrække Ringkøbing-Skjern Kommunes Frivilligpris 2019 sammen med formand for Frivilligrådet, Hans Pinderup.

Årets Handicappris bliver derefter uddelt af byrådsmedlem Hanne Simonsen og formand for Handicaprådet Gitte Foldager Pedersen. På programmet er også et inspirationsoplæg ved Preben Astrup, der forsker i den frivillige verdens glæder og udfordringer.

Annonce

Årsmøde

Før Frivilligrådet kl. 20-21 holder årsmøde med status på arbejdet i 2019 og fremlæggelse af planerne for arbejdet i 2020, er der fællesspisning og socialt samvær, dialog og idéudvikling om fællesskaber, netværk og kommunikation.

Alle er velkomne, og deltagelse er gratis. Man bedes tilmelde sig pr e-mail senest 19. november til hanne@frivilligvest.dk med angivelse af, navn, antal og eventuel forening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Stram op – og hold fast i lukkeloven

Læserbrev: Over de sidste uger har butiksansatte knoklet r…. ud af bukserne. Uden at kny sørger medarbejderne i vores butikker for, at der er fyldt op på hylderne, så vi alle sammen kan få mad på bordet, toiletpapir og andre fornødenheder. Og mange danske familier har fået deres køkkenskabe fyldt godt op. De butiksansatte har brug for påskens fridage til et velfortjent hvil. Derfor bør man ikke suspendere lukkeloven henover helligdagene. I denne tid, hvor myndighedernes anbefalinger er at blive hjemme og undgå tæt kontakt til andre mennesker, løber butiksansatte en daglig risiko med kontakt med flere hundrede kunder om dagen. De sætter eget helbred på spil for at passe deres job. Butiksledelserne rundt om gør alt, hvad de kan, for at passe godt på de ansatte med håndsprit, hyppig håndvask, plexiglasplader ved kassen og ’Hold afstand’-skilte på gulvene. Stor ros for det. Men at arbejde under de forhold er anstrengende. Helligdagene i påsken med lukkede butikker kan også være med til at passe på de ansatte, så de kan blive ved med at passe deres arbejde, så længe corona-krisen varer. Derfor, kære politikere: Hold fast i lukkeloven! Og så skal familien Danmark altså stramme op. Lad nu være med at klathandle en liter mælk og en pakke gær. Køb ind til flere dage og lad én person klare det. Det er heller ikke nu, I skal hele familien afsted på ose-tur i de lokale butikker for at se på nye ipads, havetrampolin til ungerne eller lamper til stuen. Det er måske fristende for at skabe et afbræk i tiden med hjemmeskole, men lad være. Jo flere I kommer sammen, jo større risiko udsætter I butikspersonalet for. Ring til den lokale butik i stedet og lav en aftale om at få leveret varen – eller at I kan hente den pakket i en pose. Så kan I både støtte vores midt- og vestjyske butikker og passe godt på de ansatte og jer selv samtidig.

Annonce