Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kommunens første af slagsen: Kloster og Hover får nyt landsby-stempel

Der kan i den kommende tid komme flere til salg-skilte i både Kloster og Hover, der er blevet en del af kommunens omdannelseslandsby-projekt. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Annonce

Hover/Kloster: Der bliver nu mulighed for at tænke ud af boksen - eller nærmere bestemt bygrænsen - i Hover og Kloster.

De to vestjyske landsbyer blev for en måned siden udpeget af Landdistriktsrådet til at blive kommunens første omdannelseslandsbyer.

Tirsdag blev det så officielt, da kommunens økonomiudvalg samt teknik- og miljøudvalg endeligt godkendte Landdistriktsrådets forslag.

Den nye titel bliver helt officielt kun tildelt Hover, da Kloster rent juridisk er en byzoneby. Hvis man ser bort fra juraen, betyder det dog det samme: Begge byer får friere hænder i forhold til at planlægge områdets fysiske udvikling.

Hover vil gerne udstykke naturskønne byggegrunde tæt på Hover Ådal og Hoverdal Plantage, mens Kloster vil forsøge at skabe boliger til udenlandske arbejdere i blandt andet landbruget og turismen.

I en pressemeddelelse skriver Ringkøbing-Skjern Kommune, at politikerne som et af de første steder i landet benytter sig af muligheden for, at to landsbyer nu kan få udarbejdet fysiske planer for udvikling og omdannelse.

- Vi ved, at mange gerne vil bo i de mindre landsbysamfund, men vi kan også se en tendens til, at mange ønsker at bo midt i naturen. Derfor er vi åbne for, at man i Hover og Kloster nu kan få lidt mere fri leg i forhold til den fysiske planlægning og for eksempel kan bygge nyt i udkanten af byerne tæt på attraktiv natur, siger borgmester Hans Østergaard (V) i pressemeddelelsen.


Vi ved, at mange gerne vil bo i de mindre landsbysamfund, men vi kan også se en tendens til, at mange ønsker at bo midt i naturen.

Hans Østergaard, borgmester.


Også Troldhede og Fjelstervang havde ansøgt om at blive omdannelseslandsbyer, men blev hverken udvalgt af Landdistriktsrådet eller politikerne. Fjelstervang af den årsag, at titlen som omdannelseslandsby vil være en degradering, mens Troldhede blev forbigået med forklaringen om, at byen allerede havde ubebyggede erhvervsgrunde til salg i byen.

De to byer vil dog blive tilbudt et opfølgende møde om, hvordan de bedst selv kan arbejde videre med deres planer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Overgreb og forskelsbehandling

Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce