Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kommunen vil spille en rolle: Filmsatsning skal styrke den lokale stolthed

Tv-serien om journalisten Dicte Svendsen satte sit tydelige aftryk på Aarhus, hvor der samlet set fandt optagelser sted i flere end 300 dage. Arkivfoto: Filmbyen/TV2
Ringkøbing-Skjern Kommune arbejder lige nu med udkastet til en ny filmstrategi, der blandt andet sigter mod at trække flere turister til området.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Når de folkevalgte politikere i den kommende tid vurderer udkastet til en ny, kommunal filmstrategi, vil de blandt andet støtte sig til rapporten 'Film betaler sig', der fokuserer på effekter af Den Vestdanske Filmpulje i perioden fra 2014 til 2018.

I den 36 sider store rapport bliver der blandt andet slået til lyd for, at 'film rummer et element af stjernestøv':

- Derfor synes borgerne typisk også, at det er spændende, når der foregår filmoptagelser. Ens by bliver pludselig mere spændende at bo i, fordi der sker noget nyt og anderledes. Og så bliver man som borger også stolt, når ens hjemby bliver vist i tv eller på biograflærredet. Filmproduktioner kan dermed være en del af paletten i forhold til at have en aktiv bosætningspolitik, hedder det i rapporten.

Annonce

Den jyske lune kan noget

Ringkøbing-Skjern Kommune vil meget gerne have en plads i spotlyset, men det kræver tålmodighed.

I marts 2018 kom det frem, at et nyt filmdrama med arbejdstitlen 'Kærlighedens regler' skulle optages på lokationer rundt om i kommunen, men i dag er det fortsat usikkert, om projektet bliver til virkelighed.

Sideløbende arbejder to teams af manuskriptforfattere på at skabe tv-krimier, der skal udspille sig på vestkysten, så filmstrategien kan sagtens vise sig at have sin berettigelse.

Direktøren hos produktionsselskabet Deluca Film, Morten Rasmussen, finder det 'vigtigt, at der kan fortælles historier fra alle afkroge af landet.' I rapporten 'Film betaler sig' siger han videre:

- De jyske vidder og den jyske lune kan noget andet end den københavnske stenbro.

Medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget drøfter tirsdag udkastet til den kommunale filmstrategi.

Det er målet for Ringkøbing-Skjern Kommune, at filmsatsningen skal styrke den lokale stolthed og medvirke til at skabe vækst og udvikling:

- Filmiske fortællinger skal kaste nyt lys over egnens unikke karakteristika og gøre kommunen endnu mere attraktiv for nye tilflyttere og nye grupper af turister, hedder det i udkastet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce