Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kommunen vil spille en rolle: Filmsatsning skal styrke den lokale stolthed

Tv-serien om journalisten Dicte Svendsen satte sit tydelige aftryk på Aarhus, hvor der samlet set fandt optagelser sted i flere end 300 dage. Arkivfoto: Filmbyen/TV2
Ringkøbing-Skjern Kommune arbejder lige nu med udkastet til en ny filmstrategi, der blandt andet sigter mod at trække flere turister til området.

Ringkøbing-Skjern: Når de folkevalgte politikere i den kommende tid vurderer udkastet til en ny, kommunal filmstrategi, vil de blandt andet støtte sig til rapporten 'Film betaler sig', der fokuserer på effekter af Den Vestdanske Filmpulje i perioden fra 2014 til 2018.

I den 36 sider store rapport bliver der blandt andet slået til lyd for, at 'film rummer et element af stjernestøv':

- Derfor synes borgerne typisk også, at det er spændende, når der foregår filmoptagelser. Ens by bliver pludselig mere spændende at bo i, fordi der sker noget nyt og anderledes. Og så bliver man som borger også stolt, når ens hjemby bliver vist i tv eller på biograflærredet. Filmproduktioner kan dermed være en del af paletten i forhold til at have en aktiv bosætningspolitik, hedder det i rapporten.

Annonce

Den jyske lune kan noget

Ringkøbing-Skjern Kommune vil meget gerne have en plads i spotlyset, men det kræver tålmodighed.

I marts 2018 kom det frem, at et nyt filmdrama med arbejdstitlen 'Kærlighedens regler' skulle optages på lokationer rundt om i kommunen, men i dag er det fortsat usikkert, om projektet bliver til virkelighed.

Sideløbende arbejder to teams af manuskriptforfattere på at skabe tv-krimier, der skal udspille sig på vestkysten, så filmstrategien kan sagtens vise sig at have sin berettigelse.

Direktøren hos produktionsselskabet Deluca Film, Morten Rasmussen, finder det 'vigtigt, at der kan fortælles historier fra alle afkroge af landet.' I rapporten 'Film betaler sig' siger han videre:

- De jyske vidder og den jyske lune kan noget andet end den københavnske stenbro.

Medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget drøfter tirsdag udkastet til den kommunale filmstrategi.

Det er målet for Ringkøbing-Skjern Kommune, at filmsatsningen skal styrke den lokale stolthed og medvirke til at skabe vækst og udvikling:

- Filmiske fortællinger skal kaste nyt lys over egnens unikke karakteristika og gøre kommunen endnu mere attraktiv for nye tilflyttere og nye grupper af turister, hedder det i udkastet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern Håndbold For abonnenter

Kasper Søndergaard rundede 350 kampe – nu venter efterårets vigtigste opgør: Vi er ikke i god forfatning

Annonce