Annonce
Ringkøbing

Kommunen skruer bissen på: Sidste frist for fjernelse af elektronikskrot overskredet

Det er her i disse fabriksbygninger, der tidligere husede Tim Maskinfabrik, at elektronikskrottet står opmagasineret. Google Street.
Ringkøbing-Skjern Kommune kræver nu, at ejeren af 400 sække med skrot, der står i en hal i Tim, bliver fjernet. Fjerner han det ikke selv, vil kommunen undersøge, hvilke juridiske muligheder, den har.

TIM: Ringkøbing-Skjern Kommune har fået nok. I den uge udløb absolut sidste frist for, at Brian Friis Knudsen, ejer af Fragmentum Polymers, får fjernet de over 400 sække med elektronikskrot, han siden 2019 har haft stående i en fabrikshal i Tim.

- Vi har henvendt os til ham flere gange, men ikke hørt fra ham, og skrottet er heller ikke blevet fjernet. Han har fået besked på at fjerne det, hvis ikke deponeringen lovliggøres, og da han ikke har søgt om tilladelse hertil, skal det væk, siger afdelingsleder Gunnar Frandsen, Ringkøbing-Skjern Kommune.

Hvis ikke Brian Friis Knudsen selv fjerner det, skal det fjernes på anden vis.

Annonce

- Vi går i gang med at undersøge, hvilke muligheder vi har, og hvordan juraen i sagen er, siger Gunnar Frandsen.


Vi har henvendt os til ham flere gange, men ikke hørt fra ham, og skrottet er heller ikke blevet fjernet.

Gunnar Frandsen, afdelingsleder, Ringkøbing-Skjern Kommune.


Men en ting er sikker: Skrottet - der først og fremmest består af skrottede computere, radioer og anden elektronik, som Fragmentum Polymers i sin tid har opkøbt med genbrug for øje - skal fjernes, understreger han.

Dagbladet har prøvet at indhente en kommentar fra Brian Friis Knudsen, men han tager ikke telefonen.

Nomadeaffald

Ringkøbing-Skjern er ikke den eneste kommune, der har problemer med Fragmentum Polymers. Også i Bording står massevis af sække opmagasineret.

Formanden for teknik- og miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern, John G. Christensen (S), har tidligere kaldt det "nomadeskrot", fordi et er vandret hvileløst rundt mellem forskellige kommuner. Det stammer oprindeligt fra et konkursbo på Sjælland, og endte i første omgang i Herning. Siden blev det flyttet til Tim og Bording.

I Tim står det i en hal tilhørende PPPG Invest, men da Brian Friis Knudsen aldrig har betalt husleje, valgte PPPG Invest at melde ham til politiet.

Årsagen til, at Ringkøbing-Skjern Kommune er kommet ind i billedet, er dog, at Fragmentum Polymers ikke har en miljøgodkendelse, der giver firmaet lov til at opbevare og behandle elektronikskrottet på Fabriksvej i Tim.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Over tusind kroner for en tur på sygehuset: Ældre frygter kæmperegninger for flexture til Gødstrup

Annonce