Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kommunen melder om lang ventetid: Vent med at forny dit pas, hvis du kan

Der er ekstra tryk på pasproduktionen lige nu. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Håbet om en tur til varmere himmelstrøg får borgerne i Ringkøbing-Skjern til at strømme afsted mod Borgerservice. Men den store efterspørgsel på pasfornyelse betyder, at der lige nu er ekstra lang ventetid.

Ringkøbing-Skjern: Corona har holdt danskerne hjemme længe nok, og nu skal der ikke stå noget i vejen for at komme en tur sydpå. Men oven på et år uden de store rejsemuligheder ser det ud til, at mange har udskudt at få fornyet deres udløbne pas. Det mærker de hos Borgerservice, hvor der lige nu er ekstra meget tryk på.


Lige nu oplever vi et meget stort tryk på pasfornyelsen, så hvis man ved, at man ikke skal bruge sit pas lige foreløbigt, beder vi om, at man venter med at forny det. På den måde kan vi sikre, at alle bliver hjulpet bedst muligt.

Torben Andersen, leder af Borgerservice


Annonce

Kommunen oplever, at der er et højere antal udløbne pas, der skal fornyes, end der plejer at være på dette tidspunkt.

På trods af, at Borgerservice har forsøgt at imødekomme den store efterspørgsel ved at holde lørdagsåbent, skal man kigge tre uger frem i kalenderen, før man kan finde den næste ledige tid til pasfornyelse. Derefter skal man beregne to ugers ventetid, som er den tid, det tager at få passet fremstillet.

Vent, hvis du kan

Derfor opfordrer Borgerservice nu kommunens borgere til at vente med pasfornyelsen, hvis de kan.

- Lige nu oplever vi et meget stort tryk på pasfornyelsen, så hvis man ved, at man ikke skal bruge sit pas lige foreløbigt, beder vi om, at man venter med at forny det. På den måde kan vi sikre, at alle bliver hjulpet bedst muligt, siger leder af Borgerservice, Torben Andersen.

Annonce

Hjælp til akut

Ventetiden gælder både for bestilling og fornyelse af pas og kørekort, men hvis man står i en akut situation, og skal have pas eller kørekort fornyet, skal man ikke tøve med at kontakte kommunen.

- Opstår der en helt akut situation, og mangler man et pas - eksempelvis hvis man sendes til udlandet af sin arbejdsgiver - så kontakt os. Så finder vi en løsning, siger Torben Andersen.

Hvis kørekortet er tæt udløbsdatoen, og det ikke er muligt at få en tid, inden det er for sent, kan kommunen udstede et midlertidigt kørekort, der gælder i tre måneder. Derefter skulle det forhåbentlig være nemmere at komme til igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Navne

Ny post til RAH-formand

Annonce