Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kommunen lytter til læserkritik: Nu skal det være sværere at køre mod ensretning

Karen (tv) og Bent Kragelund og deres nabo Else Chemnitz (th) bor i krydset ved Vestergade og Nørregade. Her ser de hver dag halsbrækkende scener, når bilister trodser ensretningen. Foto: Mikkel Jezequel
Bent Kragelund og de andre naboer ser dagligt farlige situationer, hvor bilister kører mod ensretningen ved Vestergade. Efter flere klager til kommunen, sker der nu nyt på strækningen.

Ringkøbing: Gaderne i Ringkøbing er smalle og gamle. Derfor er flere lavet ensrettede for på den måde at sikre trafikken. Men især ét sted inde i byen er det der med ensretning ikke rigtig blevet en del af bilisternes kørevaner.

Det kan Karen og Bent Kragelund skrive under på. De bor i det gule hus på hjørnet af Vestergade og ser dagligt bilister køre mellem de to pullerter og mod ensretningen i den smalle gade.

- Nogle dage har vi talt op mod 50 bilister, der kører i den gale retning. Det giver altså 2000 biler i den forkerte retning på et år, siger Bent Kragelund, hvis kontor vender lige ud mod krydset, hvor bilisterne overser ensretningen.

Annonce

Han, hustruen Karen og naboer som Else Chemnitz har gennem årene været i kontakt med både politi og kommune for at gøre opmærksom på, at bilister overser skiltningen og kører forbi - med stor risiko for at køre ind i en modkørende på hjørnet ved Ejvinds og Bonderosen.

- Men det er ikke lykkedes for os at få kommunen til at gøre noget ved det, siger Bent Kragelund.

Han kontaktede derfor Dagbladet for måske ad den vej at få kommunens vej-afdeling i tale.

Det lykkedes.

Kører forkert med vilje

Afdelingsleder Kristian Korsholm fra Vej-afdelingen i Ringkøbing-Skjern Kommune har også bemærket, at bilister kører mod ensretningen i gaden.

- Men jeg konstaterer også, at nogen ser skiltene og vælger at køre alligevel. Dem kan vi desværre ikke stille noget op med, siger han og fortsætter:

- Skiltningen i området er fuldstændig efter bogen og lige, som det skal være. Det bør virke.

Når man kommer fra Godthåbsvej, er der på højre side et lavt gult skilt, der viser, at vejen længere fremme bliver ensrettet.

- Det er et midlertidigt skilt, man stiller op, når der sker ændringer - det har stået der længe nu, så det fjerner vi nok. Der er tre andre skilte op mod krydset, og dem burde man nok kunne se, siger han.

Annonce

Prøver ny løsning

- Vi er her for at imødekomme borgernes ønsker, når vi kan. Når vi ser for mange, der ikke kan overholde reglerne, må vi gøre noget. Derfor vil vi godt være med til at prøve noget nyt, siger Kristian Korsholm.


Når vi ser for mange, der ikke kan overholde reglerne, må vi gøre noget. Derfor vil vi godt være med til at prøve noget nyt.

Kristian Korsholm, afdelingsleder


- Vi vil prøve samme løsning, som vi har brugt ved Østergade/Nørregade. Ved Vestergade vil vi fjerne pullerterne og lave et lille brostensbelagt helleanlæg  med et skilt i højre side, når man kommer fra Nørregade og skal ud på Skolevænget. Det vil gøre, at dem, der kører i den rigtige retning, ikke oplever ændringer i vejens forløb, mens dem, der kommer fra Skolevænget, skal  over i den modsatte side for at kunne køre mod køreretningen. Den model vil vi prøve af - men den skal naturligvis først godkendes af politiet, siger han.

Det er strækningen markeret med rødt, der er ensrettet. Det er der mange bilister, der enten overser eller ignorerer. Nu vil kommunens Vej-afdeling derfor lave et nyt anlæg, der skal gøre det sværere at køre mod ensretningen, når man kommer fra Skolevænget. 

Kristian Korsholm forventer, at det nye tiltag kan være færdigt inden sommerferiens mange turister dukker op.

Annonce

Kun bøder hjælper

Bent Kragelund er enig med Kristian Korsholm i, at mange bilister er ligeglade med ensretningen. Netop mens Dagbladet ringer og fortæller, at kommunen nu har lyttet til hans opråb, kører endnu en bilist den forkerte retning.

- Jeg tror, det eneste, der rigtigt hjælper, er, hvis politiet holder øje og deler bøder ud. Men nu gør kommunen noget, og det er da bedre end ingenting, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Ny i Landbobanken

Annonce