Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kommunen lokker med det gode liv i Naturens Rige: Tyskere skal flytte hertil og tage job inden for sundhed og omsorg

Andreas Hopf flyttede til Ringkøbing-Skjern i 2007 og arbejder som sygeplejerske i hjemmeplejens akutteam. På webinaret skal kan fortælle om livet som tysk tilflytter i Ringkøbing-Skjern Kommune. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
På et webinar torsdag rækker kommunen ud til især sundhedsuddannede tyskere med information om job- og bomulighederne i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ringkøbing-Skjern: Tyskfødte Andreas Fritz Hopf kom til Ringkøbing-Skjern Kommune i 2007 med en sygeplejerskeuddannelse og en lyst til at slå sig ned og lære dansk.

Nu er han en del af kommunens udrykkende akut-team på sundhedsområdet - og med i kommunens indsats for at tiltrække flere sundhedsuddannede tyskere til det gode fritids- og arbejdsliv i Naturens Rige.

Det fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

Annonce

Andreas Fritz Hopf er en af paneldeltagerne, når Ringkøbing-Skjern Kommune torsdag har inviteret cirka 1.000 tyske nyhedsbrevabonnenter, hvoraf 65 har en sundhedsfaglig baggrund, med til webinar om job- og bomulighederne.

Deltagerne har fået et link til en video med Andreas Fritz Hopfs hverdag med optagelser fra klitterne, solbeskinnet vesterhav, kaffe i 'blå blomst'-kopper på plejehjemmet og morgenpendling i roligt tempo på cykelstien.

Den er bare én af de videoer, kommunen har lavet for at fortælle potentielle udenlandske medarbejdere om mulighederne i Vestjylland.

Efter en velkomst af borgmester Hans Østergaard vil Andreas Fritz Hopf på webinaret fortælle, hvordan det er at arbejde som sygeplejerske i hjemmeplejen og om at flytte til Ringkøbing-Skjern Kommune, ligesom Chris Wantia, der er kommunens tyske tilflytterguide, vil fortælle om modtagelsen af tilflyttere og om børnepasning, skole og jobmuligheder for en eventuel partner.

Mangler flere hænder

Formålet er at give især sundhedsuddannede tyskere lyst til at flytte nordpå til Ringkøbing-Skjern, hvor ledige job blandt andet i Sundhed & Omsorg venter på flere hænder:

- Vi mangler sundhedsfagligt uddannede, så derfor har vi arrangeret webinaret, hvor deltagerne kan høre om job- og karrieremulighederne. Vi håber selvfølgelig, at nogle af deltagerne får lyst til at flytte herop og være med til at besætte de ledige job, forklarer Dorthe Gammelgaard Jensen, afdelingsleder i Sundhed og Omsorg.

Kommunen byder også velkommen til ikke-sundhedsuddannede med en interesse for sundhed og ældreområdet:

- De vil kunne få hjælp til at komme ind på en uddannelse efter eventuel praktik og gennemført danskundervisning, siger hun og understreger, at der både i hjemmeplejen og på ældrecentre er ledige job til dygtige, interesserede og sundhedsuddannede kandidater. En god del af dem kunne meget vel besættes af tyskere, der typisk kender kommunen fra sommerferier i området:

- I dag modtager cirka 1.000 tyskere løbende nyheder om job- og bomulighederne i Ringkøbing-Skjern Kommune. De har udfyldt et mini-CV, der gør det muligt at matche dem med lokale virksomheder, som mangler arbejdskraft. Vi har derfor også kunnet målrette en invitation til vores webinar til de 65 på vores liste, der har en sundhedsfaglig uddannelse, fortæller bosætningskoordinatorer Dorthe Frydendahl.

- Vi har rigtig gode erfaringer med de tyskere, der flytter hertil. Ligesom mange andre internationale medarbejdere i området er de typisk hårdtarbejdende, ivrige efter at få lært dansk og hurtige til at finde sig til rette. Tyskerne er glade for vores område og tiltrækkes af, at der er en god balance mellem arbejdsliv og fritid. I forhold til arbejdslivet fremhæver de tyske tilflyttere især, at ledere og medarbejdere er mere i øjenhøjde, end de har været vant til hjemmefra. Der er også bedre adgang til efteruddannelse.

Annonce

Tilflytter-job-ordning

Ledigheden er lav i Ringkøbing-Skjern Kommune, så på webinaret vil kommunen også fortælle om de gode muligheder for at hjælpe en eventuel partner til et meningsfyldt job i området.

- Vi har en stor interesse i, at hele familien falder godt til i vores område, så derfor har vi et stort fokus på at hjælpe med at finde et job til nye tilflytteres eventuelle partner, der for eksempel kan få sendt deres CV ud til over 700 lokale virksomheder i vores tilflytter-jobordning, forklarer Dorthe Frydendahl.

Hun understreger, at muligheden for det gode familie- og fritidsliv i Naturens Rige i lige så høj grad som jobmulighederne er med til at sælge kommunen til de tyske tilflyttere:

- Foruden spændende job kan vi tilbyde pladsgaranti i dagtilbud, gode skoler, huse til salg i vores byer og i landdistrikterne - og en hverdag med plads til drømme og tid til familien, siger hun.

Annonce

Flere webinarer

Når webinaret på torsdag er evalueret, vil kommunens bosætningsteam se på, om der kan laves tilsvarende webinarer i samarbejde med erhvervs- og industrivirksomhederne:

- Vi ved, at de også mangler ledige hænder, og vi har rigtig mange nyhedsbrevmodtagere med en baggrund som industritekniker, svejser, smed, elektriker eller lignende. Det vil da være oplagt at række målrettet ud til dem også, siger Dorthe Frydendahl.

På linket https://www.flytmodvest.dk/deutsch/zugezogene-treffen kan man (på tysk) læse om nogle af de tyske familier, der allerede har fundet sig til rette i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Tyskerne er glade for vores område og tiltrækkes af, at der er en god balance mellem arbejdsliv og fritid.

Dorthe Frydendahl
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Corona og naboklager stoppede projektet i to år: Nu bygges ferielejligheder og yogastudie i udkanten af Ringkøbing

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Naturkraft har brug for ekstra millioner: Nu er det op til politikerne, om de vil den sikre skrantende attraktion

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Kom med ind i Onecollections nye domicil i Ringkøbing: Nu har stifterne endelig fået eget kontor

Skjern

Børn i kørestol skal også have grønne fingre: Skjernåskolen får legat til højbede

Debat

Raunonia er en ommer: Hvornår kommer det lovede borgermøde og åbenheden?

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Skjern

Sif skammer sig ikke længere over at være en mand i dametøj: - Hemmeligheden gjorde mig indebrændt

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da 18-årige Henrik fra Nr. Vium får en genial idé - en havestøvsuger, Yrsa og Tage sparker liv i bageriet i Borris og andre glimt fra Gamle Dage

Carlos kunne knap kende forskel på røde og grønne æbler, da han kom til Danmark: Men nu har sporskiftet båret frugt

Navne

Grundlæggeren af Det Kristne Gymnasium er død: Jørgen Skydstofte var en pioner af Guds nåde

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Skjern

Spiritusfestival tørster efter frivillige: Arbejdsopgaverne uddeles i små overskuelige dråber for at skaffe flere til

Sport For abonnenter

Ren magi af Kasper Chopart: Scorede sejrsmål ud af det rene ingenting med skud fra midten af banen

Vestjylland

Tidligere skovrider er kritisk: Vestjyske skove bliver ødelagt af at blive naturnationalparker

Annonce