Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kommunen lejer 1.000 kvadratmeter feriecenter: Det giver 14 ekstra sengepladser

Kommunen har foreløbigt lejet det knap 1.000 kvadratmeter store feriecenter i Stadil i tre måneder frem til udgangen af juni. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Ringkøbing-Skjern Kommune har i forvejen 37 aflastningspladser på de eksisterende plejehjem og ældrecentre. Når aflastningscenteret i Stadil står klar, vil det tilføje 14 ekstra pladser.

Stadil: Indtil 2016 var det et plejehjem. Så blev bygningerne solgt og omdannet til et feriecenter, men nu er Stadil Fjord Resort tømt, og håndværkere er i gang med at efterse el-, vand- og varmeinstallationer, ligesom der installeres et lovpligtigt brandalarmeringsanlæg.

Det sker for, at feriecentret umiddelbart efter påske kan stå klart til at kunne tage imod et stort antal udskrevne patienter fra hospitalerne, hvis situationen skulle opstå.

- Det er en del af vores beredskab. Kommunerne forventes at stå klar til at aflaste hospitalerne, hvis - eller når - de kommer i en situation, hvor der er så stort pres på deres sengepladser, at de er nødt til at udskrive patienter til aflastning i kommunerne tidligere end sædvanligt, siger direktør i Ringkøbing-Skjern Kommune, Flemming Juel-Nielsen, i en pressemeddelelse fra kommunen.

Han understreger, at det ikke som udgangspunkt forventes at blive covid-19 patienter, der kommer til ekstra-enheden i Stadil, men derimod nogle af de øvrige patienter, der forventes at blive udskrevet tidligere end normalt fra hospitalerne for at skabe plads til akutte covid-19-indlæggelser.

- Det, at covid-19-patienter sætter hospitalerne under pres, betyder, at vi vil komme til at stå med nogle patienter, der er mere plejekrævende end de aflastningspatienter, vi normalt modtager fra hospitalerne. Men det er vi trænet til, og det er vi klar til, siger Anja Thoft Bach, fagchef for Sundhed & Omsorg i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ringkøbing-Skjern Kommune har i forvejen 37 aflastningspladser på de eksisterende plejehjem og ældrecentre. Når aflastningscenteret i Stadil står klar, vil det tilføje 14 ekstra pladser.

Om der bliver brug for de ekstra pladser, ved ingen endnu.

- Der er ikke pres på vores aflastningspladser endnu, og vi håber selvfølgelig, at der slet ikke bliver det. Men vi er nødt til at forberede os på den værst tænkelige situation, siger Flemming Juel-Nielsen.

Kommunen har foreløbigt lejet det knap 1000 kvadratmeter store feriecenter i Stadil i tre måneder frem til udgangen af juni.

Det sker efter, at en arbejdsgruppe bestående af medarbejdere fra Ejendomscenteret og Sundhed & Omsorg har været rundt og besigtige kommunens egne bygninger i bestræbelserne på at finde en egnet bygning til udvidelsen af den fysiske kapacitet for aflastning.

- Vi har kigget på mange forskellige kommunale bygninger - og på hoteller og vandrehjem. Problemet mange steder er væg-til-væg tæpper på gulvene. Det går bare ikke godt i spænd med de hygiejnekrav, der er til behandlingen af patienter på aflastning. På feriecenteret er der vaskbare linoleumsgulve og brede dørhuller, så vi kan få hospitalssengene ind på værelserne, siger Ole Juul Thomassen, afdelingsleder i Ejendomscenteret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Ringkøbing-Skjern

800.000 kroner i spil: Musikskolechef er i tvivl om mulighed for tilbagebetaling

Annonce