Annonce
Hvide Sande

Kommunen inviterer til borgermøde om Lalandia-planerne

Byrådet har sendt projektet om badeland, hotel og feriehuse i offentlig høring. I den forbindelse inviterer de alle interesserede til borgermøde. Arkivfoto.

Søndervig: Lalandia Søndervig rykker hele tiden nærmere. Byrådet har godkendt lokalplanen og næste skridt er blandt andet en miljørapport og en miljøkonsekvensrapport, som sendes i høring frem til den 9. december. Dermed har alle interesserede borgere mulighed for at give bemærkninger eller indsigelser til projektet, der ifølge planen skal opføres på et 60 hektar stort område nord for Søndervig Landevej.

I den forbindelse inviteres alle interesserede borger til et møde af kommunen på Beach Bowl i Søndervig den 6. november klokken 19. På mødet vil kommunen fortælle om planforslagene og om processen - både den del, som er gennemført og den kommende proces. Desuden vil Lalandia fortælle om selve projektet og om miljøkonsekvensvurderingen.

- Vi vil gerne give alle interesserede en mulighed for at høre om projektplanerne og ikke mindst lejlighed til at debattere og spørge ind til projektet i god tid, inden høringsfasen er slut, siger projektleder i Ringkøbing-Skjern Kommune landinspektør Anne Mette Kjær i en pressemeddelelse.

Af hensyn til det praktiske bedes man tilmelde sig borgermødet senest den 29. oktober på e-mail til sondervig@rksk.dk. Har man ikke mulighed for at sende en e-mail, kan man ringe til planlægger i Ringkøbing-Skjern Kommune, urban designer Nanna Fredslund Jensen på 9974 1346.

- Alle skal nok komme med. Vi har tidligere været 230 på Beach Bowl. Folk bliver heller ikke afvist i døren, men vi vil gerne have en indikation på, om der kommer 50 eller 200 mennesker af praktiske årsager, siger Anne Mette Kjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Hun starter snart i en almindelig klasse: - Dansk bliver svært - men jeg glæder mig rigtig meget

Ringkøbing For abonnenter

Lærere om overgangen fra modtageklasse til dansk klasse: - Det er barskt, men de glæder sig altid

Annonce