Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kommunen i kovending: Kræftramte Hilde-Kristin får sygedagpenge forlænget - men kun i 14 dage

Hilde-Kristin Reed Mogensen i sygesengen efter sin operation - og som dyrlæge. Foto: Facebook og Privatfoto
Ringkøbing-Skjern Kommune har besluttet at ændre sin beslutning og forlænge sygedagpenge-perioden for dyrlæge Hilde-Kristin Reed Mogensen fra Tim, men kun i to uger.

Ringkøbing-Skjern: Dyrlæge Hilde-Kristin Reed Mogensen, der onsdag blev opereret for kræft, får forlænget sin sygedagpenge-periode.

Det meddeler Kristian Andersen, formand for beskæftigelsesudvalget, mandag eftermiddag.

- Man har administrativt besluttet at forlænge sygedagpengeperioden, så man får et overblik over hendes sygdom, så man kan træffe en ny afgørelse på den baggrund. Det glæder jeg mig over, siger Kristian Andersen (KD).

Desværre for Hilde-Kristin varer forlængelsen ikke mere end 14 dage.

- Kommunen vil vente på min første kræftkontrol. Hvis den viser, at jeg er kræftfri, vil jeg sandsynligvis blive sat over på jobafklaring, fortæller hun.

Dyrlægen fra Tim håber naturligvis på, at hun er kræftfri, men ved allerede nu, at der venter hende seks uger med forebyggende strålebehandling. I den periode han hun håbet på at kunne fortsætte på sygedagpenge, som loven ifølge flere åbner mulighed for. Men Ringkøbing-Skjern Kommune fastholder, at man har truffet en korrekt beslutning.

- Min sagsbehandler har sagt, at det ikke er en mulighed at være på sygedagpenge, fordi den forebyggende strålebehandling ikke bliver betragtet som egentlig behandling, fortæller Hilde-Kristin Reed Mogensen.

Den nyopererede kvinde fra Tim fik tirsdag i sidste uge brev om, at hun den 1. juni får frataget sine sygedagpenge og flyttes over i jobafklaring, hvor hun vil modtage en ydelse svarende til kontanthjælp. Onsdag fik hun fjernet sit venstre bryst og lymfekirtler og skal nu igennem seks ugers strålebehandling.

Hendes historie affødte en shitstorm mod Ringkøbing-Skjern Kommune og tvang beskæftigelseschef Kim Ulv Christensen til at udsende en pressemeddelelse, hvori han forklarede, at der sandsynligvis er sket en ”misforståelse i den konkrete sag”.

Sagen blev undersøgt mandag, hvilket altså har resulteret i, at jobcenteret har ændret sin afgørelse og forlænget sygedagpengeperioden i to uger.

Det springende punkt i sagen er, om jobcentret har tolket loven forkert eller unødigt stramt. Loven giver nemlig jobcentret mulighed for at forlænge sygedagpengeperioden, hvis borgeren lider af en livstruende, alvorlig sygdom.

Ifølge Dagbladets oplysninger har jobcentret undersøgt, hvorfor sagsbehandleren stoppede Reed Mogensens sygedagpenge inden operationen og derved undlod at afvente en lægelig vurdering af hendes tilstand efter operationen.

Beskæftigelseschef Kim Ulv Christensen udtalte torsdag, at jobcenteret ikke af eget initiativ må vurdere, hvorvidt der er tale om livstruende, alvorlig sygdom i en sag, men alene må basere en afgørelse på de lægefaglige udtalelser, man modtager.

Kristian Andersen (KD) mener, at Hilde-sagen er et eksempel på, at enten er loven for stram, eller også har kommunen skønnet for stramt.

- Det vil vi også drøfte i beskæftigelsesudvalget og med vores folk. Det er vigtigt at hjælpe vores borgere. Der er ingen, der arbejder inden for dette områder, der ønsker at t gøre folks situation værre, men det er ikke nemt at manøvrere som sagsbehandler i dette område. Jeg kan ikke afgøre, om Reed Mogensen falder ind under forlængelsesmulighederne, det er ikke op til mig at agere sagsbehandler. Jeg er blot glad for, at hun får forlænget sygedagpengene, siger Kristian Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Ildkampe i Afghanistan hører fortiden til: Far har lagt sine våben

Annonce