Annonce
Ringkøbing

Kommunen har pengene: Ny teaterforening får 100.000 kroner i støtte

Den nystartede Teaterforeningen Theatron har på det seneste ydet et bidrag til Ringkøbing-Skjern Kommunes internationale festival for scenekunst, UR-NAT, der udspillede sig tidligere på måneden. Billedet her er fra et optog i Hvide Sande. Foto: Mads Dalegaard
Teaterforeningen Theatron havde søgt om kommunal støtte i fire år - men må indtil videre nøjes med to år.

Ringkøbing: 'Vi søger op mod 50.000 kroner om året i perioden 2019-2022 til udvikling af scenekunst, interesse for denne, og til at øge antallet af amatørskuespillere i vores kommune.'

Sådan hedder det blandt andet i den fire sider lange ansøgning, som Teaterforeningen Theatron netop har haft til behandling i kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Målet var at modtage 50.000 kroner i støtte om året i fire år, men fra politisk side blev det besluttet at nøjes med det halve: 50.000 kroner pr. år i en periode på to år.

Theatron blev etableret i 2018, hvor truppen debuterede med forestillingen 'Balladen i Julekøbstaden.'

Senest har den nyskabende forening ydet sit bidrag til Teatret OM's store teaterfestival UR-NAT, der tidligere på måneden nåede rundt til en række af kommunens byer.

Annonce

Lærer fra Dejbjerglund

De kommende støttekroner fra Ringkøbing-Skjern Kommune skal bruges til opstartsudgifter, indkøb af udstyr, produktion af kostumer, rekvisitter og muligvis til honorar til diverse undervisere.

Formanden i Teaterforeningen Theatron med hjemsted i Ringkøbing er Lajla Nielsen-Refs, der i 20 år frem til 2015 var lærer på Dejbjerglund Efterskole.

Siden har hun blandt andet været dramalærer på Billund Kulturskole, og hun har gennemført en bachelor-uddannelse i dramaturgi på Aarhus Universitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk mavepumper: Et hjertesuk fra en genbrugs-frivillig

Læserbrev: Gebyr for genbrugsbutikker, spejdere og andre frivillige organisationer med et CVR nummer eller et P – nummer. Det er utroligt, at et så lille beløb er så vigtigt for Ringkøbing-Skjern Kommune, men mest utroligt for mig er augmentationerne for gebyret. Jeg har faktisk brugt noget energi på at tale med dels genbrugspladser, genbrugsbutikker og spejdere, dels udviklingsforum og politikere om dette gebyr. Bare for at forstå gebyret har jeg, kort efter at gebyret blev vedtaget på Teknik & Miljø mødet d. 26. november 2019, kontaktet to politikere. En, som stemte for, og en, som stemte imod. Jeg har selvfølgelig ikke udtalelserne på skrift. Fra en, som stemte for: ”Der er virksomheder, som er vrede over, at vi ikke betaler gebyrerne”. ”Spejderne får nok”. ”Spejderne har jo avisindsamlingen – og det er der andre som gerne vil have”. ”Husk – du skal vælge dine kampe med omhu”. ”Jeg lovede at kæmpe imod, men nye oplysninger gjorde at jeg stemte for”.”Hvis ikke vi betaler, så er der andre, som skal betale”. Samme politiker har siden udtalt: ”I kan jo bare kun tage det, I kan sælge”. Fra en, som stemte imod: ”Har været ude for at tale med genbrugsbutikker og kan slet se, I skal betale”. ”Vil se muligheden for at få det i byrådet”. Forleden kunne jeg så i Dagbladet læse Klima-,energi,- og forsyningsminister Dan Jørgensens kommentar om, hvorfor han synes, vi skal betale. Jeg mener ikke hans svar er et minister-værdigt svar. Ministeren sammenligner gebyret til genbrugspladsen med, at vi bruger jo også strøm, el og vand, og det skal vi jo betale for. Jeg kan på ingen måder se sammenligningen. Et lille beløb i kommunens store regnskab, men en politisk mavepumper til os frivillige. Suk.

Annonce