Annonce
Ringkøbing

Kommunen har pengene: Ny teaterforening får 100.000 kroner i støtte

Den nystartede Teaterforeningen Theatron har på det seneste ydet et bidrag til Ringkøbing-Skjern Kommunes internationale festival for scenekunst, UR-NAT, der udspillede sig tidligere på måneden. Billedet her er fra et optog i Hvide Sande. Foto: Mads Dalegaard
Teaterforeningen Theatron havde søgt om kommunal støtte i fire år - men må indtil videre nøjes med to år.

Ringkøbing: 'Vi søger op mod 50.000 kroner om året i perioden 2019-2022 til udvikling af scenekunst, interesse for denne, og til at øge antallet af amatørskuespillere i vores kommune.'

Sådan hedder det blandt andet i den fire sider lange ansøgning, som Teaterforeningen Theatron netop har haft til behandling i kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Målet var at modtage 50.000 kroner i støtte om året i fire år, men fra politisk side blev det besluttet at nøjes med det halve: 50.000 kroner pr. år i en periode på to år.

Theatron blev etableret i 2018, hvor truppen debuterede med forestillingen 'Balladen i Julekøbstaden.'

Senest har den nyskabende forening ydet sit bidrag til Teatret OM's store teaterfestival UR-NAT, der tidligere på måneden nåede rundt til en række af kommunens byer.

Lærer fra Dejbjerglund

De kommende støttekroner fra Ringkøbing-Skjern Kommune skal bruges til opstartsudgifter, indkøb af udstyr, produktion af kostumer, rekvisitter og muligvis til honorar til diverse undervisere.

Formanden i Teaterforeningen Theatron med hjemsted i Ringkøbing er Lajla Nielsen-Refs, der i 20 år frem til 2015 var lærer på Dejbjerglund Efterskole.

Siden har hun blandt andet været dramalærer på Billund Kulturskole, og hun har gennemført en bachelor-uddannelse i dramaturgi på Aarhus Universitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce