Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kommunen frikendt i sag om eksterne konsulenter

Fagchef Helle Mikkelsen og Handicap og Psykiatri har ikke gjort noget forkert i konsulentsagen, fastslår Ankestyrelsen. Pressefoto.

Ringkøbing-Skjern: Ringkøbing-Skjern Kommunes brug af det private konsulentfirma Brorson Consult på det sociale område er ikke i strid med lovgivningen, afgør Ankestyrelsen.

Sagen startede i december 2019 med offentlig kritik af, at Ringkøbing-Skjern Kommune havde hyret eksterne konsulenter fra firmaet Brorson Consult. Baggrunden var, at Handicap og Psykiatri hvert år køber botilbud for mange millioner, og at medarbejderne derfor skulle dygtiggøres i at forhandle takster med botilbuddene.

Ifølge loven må kommuner ikke bruge eksterne konsulenter til at varetage myndighedsopgaver som sagsforberedende arbejde i afgørelsessager, hvis konsulenterne aflønnes efter "no-cure-no-pay"-princippet. Konsulentfirma kan have en økonomisk interesse i sagens udfald og er derfor inhabilt.

Der er ifølge Ankestyrelsen tale om sagsforberedelse i afgørelsessager, hvis eksterne konsulentydelser indebærer en 'juridisk, socialfaglig og økonomisk gennemgang af konkrete sager, hvor resultatet kan udmønte sig i afgørelser om nedsættelse af borgernes ydelser'.

Dét var der ifølge Ankestyrelsens vurdering ikke tale om i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Kontrakten med Brorson Consult gik udelukkende på konsulentbistand i forhandlingsforløb. Myndighedsansvaret og kompetencen blev naturligvis hele tiden hos kommunens Handicap- og Psykiatriafdeling, siger fagchef Helle Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Skjern Håndbold For abonnenter

Skjern Håndbold-talenter ramt på flere fronter: Corona-regler giver fjernundervisning, ingen tilskuere og aflyste slutrunder

Hvide Sande

Oprydning og jagten på en halv million plastik-dimser: - Vi kunne godt pege fingre, men det får vi ikke en ren strand af

Navne For abonnenter

Efterskoleforstander gennem 34 år springer ud som forfatter: - Om 50 år er bogen fuld af gode historier for mine oldebørn

Annonce