Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kommunen følger corona-trop: Sender flest muligt ansatte på hjemmearbejde

Kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen arbejder på, at borgerne kommer til at mærke mindst muligt til de nye tiltag mod coronaen. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Efter statsministerens pressemøde arbejder Ringkøbing-Skjern Kommune på, at borgerne kommer til at mærke de nye restriktioner mindst muligt. Gode erfaringer med hjemmearbejde gør, at produktiviteten kan holdes.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Umiddelbart efter statsministerens pressemøde fredag gik det store arbejde i gang hos Ringkøbing-Skjern Kommune med krisestabsmøde, og det har nu resulteret i, at flest muligt ansatte bliver sendt på hjemmearbejde, foreløbigt indtil den 4. oktober. Hjemmearbejdet begynder mandag.

Det kommer til at ske områdevis og bliver afhængig af stabs- og fagområder. Mange administrativt ansatte vil kunne klare deres opgaver fra hjemmekontoret. Eksempelvis bliver byggesagsbehandling ordnet hjemmefra.

- Vi arbejder efter, at borgerne kommer til at mærke det mindst muligt, og vi gør det for at påtage os vores andel af at begrænse smitten, siger kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen.

Bibliotekerne vil fortsat være åbne. Det samme vil borgerservice, blot skal borgerne bestille tid, og beskæftigelsesområdet vil holde virtuelle møder.

- Der vil være aktiviteter for ældre, som vi desværre bliver nødt til at aflyse, fordi der ellers vil være flere end 50 personer. Men daghjemmene vil fortsat være åbne, forklarer Jens Peter Hegelund Jensen.

Annonce

Ansatte er gode til hjemmearbejde

Hvert eneste møde i kommunen - om det er politisk eller administrativt - skal vurderes, om det kan gennemføres virtuelt, og kan det ordnes pr. distance, så bliver det foretrukket.

Nedlukningen i marts gav kommunen en masse praktisk erfaring med hjemmearbejdspladser og virtuelle møder, og derfor er Jens Peter Hegelund Jensen da også ganske tryg ved den kommende periode.

- Kommunens ansatte er rigtig gode til det. Produktiviteten i kommunen vil kunne holdes på samme niveau som ellers, siger Jens Peter Hegelund Jensen, der også forklarer, at kommunens IT-system er dimensioneret til at de ansatte kan arbejde hjemmefra.


Kan vi slippe for at skoler og børnehaver skal lukkes, så er det her et lille offer.

Jens Peter Hegelund Jensen, kommunaldirektør.


Ved pressemødet fredag eftermiddag var det en opfordring og altså ikke et påbud fra statsminister Mette Frederiksen om, at ansatte i både den offentlige og private sektor så vidt mulig skulle arbejde hjemmefra.

- Kan vi slippe for, at skoler og børnehaver skal lukkes, så er det her et lille offer, konstaterer Jens Peter Hegelund Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rema 1000s Ringkøbing-planer får kamp til stregen: Lidl truer med Erhvervsstyrelsen, og Coop frygter Kvickly-lukning

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Direktør i byggefirma skal betale millionerstatning til københavnsk ægtepar efter sommerhuskøb

Annonce