Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kommunen bakker op: 2+1-vej mellem Videbæk og Barde skal flyttes mod nord

Kommunen går ind for en flytning af linjeføringen af Rute 15 mellem Videbæk og Barde. Her studerer fremmødte ved Vejdirektoratets oplysningsmøde i Videbæk i september det ophængte kort. Arkivfoto Poul Osmundsen.
Ringkøbing-Skjern Kommune bakker op om forslag fra Vorgod-Barde Borgerforening om ændret vejforløb af Rute 15 på strækningen Videbæk-Vorgod-Barde.

RINGKØBING-SKJERN: Kommunen bakker op om Vorgod-Barde Borgerforenings forslag om en alternativ linjeføring af en (eventuelt) kommende 2+1-vej på den godt tre kilometer lange strækning fra Barde til rundkørslen i Videbæk.

På oplysningsmødet torsdag 19. september om udbygningen af Rute 15 Ringkøbing-Herning mødte borgerforeningen op med fuldt færdigt forslag til 2+1-vejen.

I stedet for at udvide strækningen mellem Vorgod-Barde og Videbæk skal der etableres en ny vejlinje nord for den nuværende linjeføring, mener borgerforeningen.

Målinger har vist, at Vorgod-Barde-krydset har det tredjestørste antal bilister pr. døgn i Ringkøbing-Skjern Kommune. Strækningen mellem Shell i Vorgod-Barde og rundkørslen i Videbæk vurderes til at være den mest belastede strækning på hele ruten fra Snejbjerg til Ringkøbing, lød borgerforeningens argument.

Nu viser det sig, at forslaget bakkes op af kommunen, der har sendt sit høringssvar til VVM-undersøgelsen for Rute 15 til Vejdirektoratet.

Annonce

Vejen skal flyttes

I høringssvaret skriver kommunen:

"Ringkøbing-Skjern Kommune finder borgerforslaget særdeles positivt, og vi tilslutter os forslaget om, at der i VVM-undersøgelsen ses på en alternativ linjeføring for strækningen.

Herudover finder kommunen det vigtigt, at der i forbindelse med vejændringer i området omkring Vorgod-Barde også i fremtiden sikres mulighed for fastholdelse af byens erhverv og en sikring af en mulighed for, at byen kan udvikle sig også mod nord".

Borgerforeningen har påpeget, at der er 14 direkte udkørsler fra ejendomme plus yderligere fire ejendomme med fælles udkørsel til Rute 15 i dag. Dertil kommer otte marknedkørsler mod nord og ni mod syd. Endelig har Vesteragervej udkørsel til Herningvej fra fem ejendomme og Knivsbækvej fra ni ejendomme. Det betyder, at tre kilometer af Herningvej er fødevej for 32 ejendomme, deraf 18 direkte og 17 marknedkørsler.

Ligeledes har beboere i området oplevet markant stigende trafik, støj og kørsel med tunge køretøjer, især fra Vestas og Arla.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce