Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kommunen bakker op: 2+1-vej mellem Videbæk og Barde skal flyttes mod nord

Kommunen går ind for en flytning af linjeføringen af Rute 15 mellem Videbæk og Barde. Her studerer fremmødte ved Vejdirektoratets oplysningsmøde i Videbæk i september det ophængte kort. Arkivfoto Poul Osmundsen.
Ringkøbing-Skjern Kommune bakker op om forslag fra Vorgod-Barde Borgerforening om ændret vejforløb af Rute 15 på strækningen Videbæk-Vorgod-Barde.

RINGKØBING-SKJERN: Kommunen bakker op om Vorgod-Barde Borgerforenings forslag om en alternativ linjeføring af en (eventuelt) kommende 2+1-vej på den godt tre kilometer lange strækning fra Barde til rundkørslen i Videbæk.

På oplysningsmødet torsdag 19. september om udbygningen af Rute 15 Ringkøbing-Herning mødte borgerforeningen op med fuldt færdigt forslag til 2+1-vejen.

I stedet for at udvide strækningen mellem Vorgod-Barde og Videbæk skal der etableres en ny vejlinje nord for den nuværende linjeføring, mener borgerforeningen.

Målinger har vist, at Vorgod-Barde-krydset har det tredjestørste antal bilister pr. døgn i Ringkøbing-Skjern Kommune. Strækningen mellem Shell i Vorgod-Barde og rundkørslen i Videbæk vurderes til at være den mest belastede strækning på hele ruten fra Snejbjerg til Ringkøbing, lød borgerforeningens argument.

Nu viser det sig, at forslaget bakkes op af kommunen, der har sendt sit høringssvar til VVM-undersøgelsen for Rute 15 til Vejdirektoratet.

Annonce

Vejen skal flyttes

I høringssvaret skriver kommunen:

"Ringkøbing-Skjern Kommune finder borgerforslaget særdeles positivt, og vi tilslutter os forslaget om, at der i VVM-undersøgelsen ses på en alternativ linjeføring for strækningen.

Herudover finder kommunen det vigtigt, at der i forbindelse med vejændringer i området omkring Vorgod-Barde også i fremtiden sikres mulighed for fastholdelse af byens erhverv og en sikring af en mulighed for, at byen kan udvikle sig også mod nord".

Borgerforeningen har påpeget, at der er 14 direkte udkørsler fra ejendomme plus yderligere fire ejendomme med fælles udkørsel til Rute 15 i dag. Dertil kommer otte marknedkørsler mod nord og ni mod syd. Endelig har Vesteragervej udkørsel til Herningvej fra fem ejendomme og Knivsbækvej fra ni ejendomme. Det betyder, at tre kilometer af Herningvej er fødevej for 32 ejendomme, deraf 18 direkte og 17 marknedkørsler.

Ligeledes har beboere i området oplevet markant stigende trafik, støj og kørsel med tunge køretøjer, især fra Vestas og Arla.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce