Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kommunen appellerer pårørende om at hjælpe ældre med transport til vaccination

I torsdag blev beboerne på plejehjemmene vaccineret - Niels Kildahl-Høgh var den første på Fjordparken - men plus 65-årige i eget hjem skal vaccineres i Herning eller Holstebro. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Hjælp ældre pårørende med at få bestilt vaccinationstid - og kør dem til vaccinationscenteret, lyder opfordringen fra kommunen.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Kommunen går ud men en appel om, at pårørende hjælper deres ældre familiemedlemmer med at blive corona-vaccineret.

Efter at beboerne på plejehjemmene i torsdags blev vaccineret, er det næste sårbare gruppe, der står for tur.

Helt konkret drejer det sig om gruppen på cirka 550 borgere, som bor i eget hjem, men som modtager personlig pleje og praktisk hjælp fra hjemmeplejen. Disse borgere skal vaccineres på et af regionens vaccinationssteder i enten Herning eller Holstebro.

Annonce

En stor opgave

Ifølge en aftale mellem staten og KL er kommunerne forpligtet til at hjælpe de ældre i målgruppen med at komme til de regionale vaccinationscentre, hvis der er behov for det. Der er dog tale om en stor opgave.

Derfor appellerer socialudvalgsformand Lennart Qvist (K) til, at man som pårørende stiller sig til rådighed for at hjælpe de ældre, som i disse dage indkaldes til vaccination.

- Der kan være brug for, at man som pårørende hjælper med at bestille tid til vaccinationen, ligesom vi appellerer til, at man hjælper til med at transportere den ældre borger til vaccinationscenteret, hvis vedkommende ikke selv har mulighed for at køre, siger han.


Der kan være brug for, at man som pårørende hjælper med at bestille tid til vaccinationen, ligesom vi appellerer til, at man hjælper til med at transportere den ældre borger til vaccinationscenteret, hvis vedkommende ikke selv har mulighed for at køre.

Lennart Qvist (K), formand for social- og sundhedsudvalget


Annonce

Vi kan ikke køre alle

Fagchef for kommunens afdeling for Sundhed og Omsorg Anja Thoft Bach peger på, at aftalen specifikt omhandler personer, som 'på grund af varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, har behov for befordring med individuelle transportmidler'.

- Der er tale om en særlig gruppe sårbare mennesker, og som kommune påtager vi os naturligvis det ansvar det er at hjælpe dem med at blive vaccineret, blandt andet ved at stille transport til rådighed. Men når det er sagt, så er der cirka 550 borgere i gruppen, og vi har ikke mulighed for at tilbyde individuel transport til alle. Så for alle de borgere, der kan transportere sig selv eller som har pårørende, der kan træde til, kan vi desværre ikke tilbyde transport, forklarer Anja Thoft Bach.

Kørsel eller ej?

Ifølge aftalen mellem staten og KL yder kommunen hovedregel ikke kørsel

- Hvis der er en bil i husstanden - og borger kan transporteres i denne bil

- Hvis borger er bevilget støtte til køb af bil jf. servicelovens § 114

- Hvis der er pårørende, der kan varetage transport til vaccinationscenter.

Hvis kommunen står for kørslen, opkræves der ikke egenbetaling for kørslen.

Indkaldelser til vaccination kommer i de pågældende borgeres e-Boks - eller som brev, hvis man ikke er tilmeldt e-Boks.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
USA

Følg med live: Trump har forladt Det Hvide Hus - snart skal Biden indsættes som USA's næste præsident

Ringkøbing

Borgmesteren om test-center Lem Kær: Jeg håber, at man kommer til at se det som spændende at være en del af

Annonce