Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kommunen advarer mod lukning af X-busrute: Længere rejsetid og mere bøvl tvinger passagerer til at købe en ekstra bil

X-bussen mellem Ringkøbing og Aarhus kan snart være fortid. På grund af faldende passagertal vil regionen nedlægge ruten. Det vil betyde skift og ekstra rejsetid. Arkivfoto: Poul Osmundsen
Kommunen er utilfreds med regionens planer om at nedlægge X-busruten mellem Ringkøbing og Aarhus. Endnu flere kommer til at vælge bilen frem for bussen.

Ringkøbing-Skjern: En nedlæggelse af den direkte busforbindelse mellem Ringkøbing og Aarhus er en serviceforringelse, som vil sende familierne direkte i armene på autoforhandlerne.

Det mener Ringkøbing-Skjern Kommune, som i et høringssvar til regionen nu protesterer imod planerne om at lukke X-bussrute 952.


Det kan synes paradoksalt, at mens Danmark som land forfølger den grønne dagsorden, så vil den serviceforringelse, det er at nedlægge X-bussen, tvinge endnu flere familier til at vælge bilen.

Ringkøbing-Skjern Kommune


"At nedlægge X-bussen er en serviceforringelse og vil formentligt tvinge endnu flere familier til at investere i bil nr. to eller tre. Samtidig efterlader man de borgere, der ikke har bil, i en uholdbar situation. Det kan synes paradoksalt, at mens Danmark som land forfølger den grønne dagsorden, så vil den serviceforringelse, det er, at nedlægge X-bussen, tvinge endnu flere familier til at vælge bilen", skriver kommunen i sit høringssvar til regionen.

Annonce

Mere rejsebøvl

Erstatningsruterne vil ifølge kommunen resultere i "længere rejsetid og større rejsebøvl for gennemrejsende", og det duer ikke, mener kommunen.

De rejsende vil skulle lægge op mod 20 minutters ekstra transport tid til rejsen, hvis den direkte forbindelse forsvinder.

"Det er af væsentlig betydning, at den kollektive trafik binder os sammen som land. Derfor ser vi en nedlæggelse af X-bussen som endnu en forringelse i rækken af mange, der tilsammen sender det uheldige signal, at kollektiv trafik til og fra Vestjylland er besværligt og tidskrævende og ind imellem ikke-eksisterende", lyder kritikken.

Annonce

En samfundsforpligtelse

Ringkøbing-Skjern Kommune fastslår, at regionen har en samfundsforpligtelse til at tilbyde tidssvarende kollektiv trafik på tværs af regionen.

Borgmestrene i Ringkøbing-Skjern og Herning har også en henvendelse på vej til regionen om X-busruten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Rohde om sin gamle kritik af Indre Mission som sort: - Det var ikke min stolteste time som folketingsmedlem

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Det store valg for 75 år siden: Se navnene på de mange lokalvalgte i både sogneråd, byråd og amtsråd

Annonce