Annonce
KLUMME

Kommune og EU-kontor indgår ny aftale om samarbejde

- Det er vigtigt, at vi har CDEU som bindeled, hvis vi vil lykkes med at komme igennem med de ønsker, vi har til EU, lyder det fra Hans Østergaard (V), der er borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune. Sammen med Erhvervs- og Vækstudvalget har han netop været på studietur til Leuven og Bruxelles, hvor den nye samarbejdsaftale mellem CDEU og Ringkøbing-Skjern også blev underskrevet.
Annonce

RINGKØBING: Tilbage i 2016 underskrev Ringkøbing-Skjern Kommune og CDEU for første gang en samarbejdsaftale.

Den har ledt til så gode resultater, at en ny aftale netop er blevet underskrevet af direktør for CDEU, Lars Holte Nielsen, borgmester i Ringkøbing-Skjern, Hans Østergaard (V), og formand for Erhvervs- og Vækstudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, Søren Elbæk (S).

Aftalen gælder til og med 2020 og går ud på at fremme vækst, synlighed samt videns- og kapacitetsopbygning hos Ringkøbing-Skjern. Den bygger i øvrigt på erfaringerne fra den tidligere samarbejdsaftale.

Når Hans Østergaard skal forklare, hvorfor kommunen vælger at indgå i endnu en samarbejdsaftale med EU-kontoret i Bruxelles, så har det to primære årsager:

- Dels mener jeg, at det er vigtigt at være en del af fællesskabet såvel her som hjemme lokalt, men jeg mener også, at hvis det ikke var for kontoret her, så ville vi have væsentligt mere vanskeligt ved at søge ind på de EU-programmer, der er, og hvor vi kan hente nogle ressourcer hjem fra, siger han.

Annonce

To primære årsager til ny aftale

Som et eksempel på den værdi, som samarbejdet kaster af sig, så nævner borgmesteren det tætte samarbejde mellem CDEU’s erhvervskonsulent i Midtjylland, Thomas Steen Hansen, og det lokale erhvervsråd i Ringkøbing-Skjern:

- Med den nye erhvervsfremmelov var vi meget betænkelige ved, at man ville frakoble det lokale niveau. Det måtte bare ikke ske, og det endte jo så heldigvis med, at vi kunne bevare det lokale erhvervsråd. Nu har jeg netop talt med Thomas Steen Hansen, og han fortæller, hvordan samarbejdet med erhvervsrådet er guld værd i forhold til arbejdet hernede i EU, netop fordi vi har det lokale led til at udpege de virksomheder, der har de rette idéer.

- Dermed kan erhvervsrådet kontakte virksomhederne og sige ’Prøv at høre her; her er der altså et program, som det kunne være givtigt for jer at søge ind i’ og så kan Thomas Steen Hansen komme og fortælle om mulighederne. Det samarbejde giver bare noget afkast og en ekstra dimension på vores arbejde med virksomhederne, så det er vi meget glade for, fortæller Hans Østergaard.

Derfor er der for Hans Østergaard heller ingen tvivl om, at det nytter at underskrive endnu en aftale:

- Jeg mener så ganske afgjort, at det giver god mening for os at forny samarbejdsaftalen her. Det ville ligge mig meget fjernt ikke at gøre det, for det er vigtigt, at vi har CDEU som bindeled, hvis vi vil lykkes med at komme igennem med de ønsker, vi har til EU, siger han.

Direktør for CDEU, Lars Holte Nielsen (tv.), borgmester i Ringkøbing-Skjern, Hans Østergaard (V), og formand for Erhvervs- og Vækstudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, Søren Elbæk, er positive over for et bredere samarbejde. Pressefoto

Nyt fra EU

Nyt fra EU er leveret af Erhverv+ fra Midtjyllands kontor i Bruxelles, Central Denmark EU Office.

Kontoret er ejet af Region Midtjylland, regionens 19 kommuner samt Aarhus Universitet.

Midtjyllands EU-kontor hjælper virksomheder, insitutioner og offentlige myndigheder med internationalt samarbejde og internationale udviklingsprojekter.

Se mere på www.centraldenmark.eu eller kontakt det midtjyske erhvervsteam i EU på erhverv@centraldenmark.eu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce