Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kommunalt budget endelig vedtaget på rekordtid

Den store kommunale spareplan blev andenbehandlet og vedtaget af et enigt byråd. Arkivfoto
Et enigt byråd brugte kun en halv time på at vedtage det kommunale budgetaftale, som byder på besparelser på 257 millioner de kommende fire år.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Byrådsmedlemmerne sparede ikke bare millioner, men også på ordene, da de tirsdag skulle vedtage det kommunale budget.

Det betød, at andenbehandlingen og den endelige vedtagelse blot tog en lille halv time. Det er uofficiel rekord. Budgettet plejer at udløse lange talestrømme fra politikerne. Men tirsdag var de enige om ikke at kommentere den spareplan på 257 millioner kroner, de indgik forlig om i september, ret meget.

Borgmester Hans Østergaard (V) udtrykte på byrådsmødet sin tilfredshed med, at hele byrådet bakker op om de store besparelser, gav endnu en gang den nationale udligningsordning, der har til formål at sikre borgerne nogenlunde det samme serviceniveau over hele landet, en stor del af skylden for sparerunden.

- Trods en ellers fornuftig økonomiaftale (mellem staten og Kommunernes Landsforening, red.) skal vi gennemføre store besparelser. Jeg er nødt til at gentage, at det skyldes en forældet og urimelig udligningsordning. Det er vist ikke gået nogens næse forbi. Ringkøbing-Skjern er den kommune, der taber allermest. Jeg har en forventning om, at der kommer en ny udligningsordning, der vil rette op på skævheder, sagde Hans Østergaard.

Han beklagede samtidig, at det både vil kunne mærkes hos borgerne og de kommunalt ansatte, at der de kommende fire år skal spares henholdsvis 20 millioner, 67 millioner, 80 millioner og 89 millioner kroner på budgettet.

Det kommer blandt andet til at koste stillinger på rådhusene, hvor mange kan ingen svare på. Sikkert er det, at medarbejderne selv i deres høringssvar er bekymrede for det fremtidige arbejdspres, når der er færre til at løse opgaverne.

Det fik da også flere byrådsmedlemmer til at opfordre til, at der bliver holdt øje med arbejdsmiljøet i kommunen.

Men der var også en fælles erkendelse af, at man har lavet det bedst mulige budget. Derfor var det et enigt byråd, som stemte for budgetaftalen, der dermed er en realitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce