Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kommunalt budget: Derfor ruller vi ikke besparelserne tilbage

Ringkøbing-Skjern Kommune har et budget på 3,6 milliarder kroner. Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Ringkøbing-Skjern: Smilet var bredt, da borgmester Hans Østergaard (V) sidst i august kunne fortælle, at det meste af byrådet stod bag en budgetaftale, der bød på  mere velfærd og et historisk højt anlægsbudget.

På byrådsmødet tirsdag skulle aftalen førstebehandles. Og her tog Kristendemokraternes gruppeformand Kristian Andersen fat på et centralt spørgsmål fra de høringssvar, som er fulgt i kølvandet på det politiske forlig.

Når politikerne talte om ro på og et robust budget, hvorfor er nogle af de udskældte besparelser fra sidste års budget så ikke rullet tilbage, lyder spørgsmålet i flere høringssvar.

Annonce

- Det har faktisk ikke fyldt alverden i forhandlingerne, selv om man måske kunne mene, at der var luft til at rulle besparelser tilbage. Jeg vurderer, at det er, fordi vi ville være bange for, at vi ville være nødt til at gennemføre sidste års øvelse igen om få år. Nu kigger vi i stedet ind i en robust fremtid, lød konklusionen fra Kristendemokraten.

Den konservative Lennart Qvist ville helt principielt godt have diskuteret besparelser, selv om en gunstig udligningsreform i år har gjort, at det ikke var nødvendigt.

- Det er altid sundt nok at se på, om pengene bliver brugt præcist dér, hvor de har størst effekt. Det er ikke usundt at se sine omkostninger igennem, selv om vi ikke er presset til det, mente han.

De øvrige politikere ventede med at kommentere budgetaftalen, til den skal endeligt vedtages i forbindelse med andenbehandlingen på næste byrådsmøde til oktober.

Tre byrådsmedlemmer er ikke en del af budgetforliget. De to medlemmer af Dansk Folkeparti og løsgængeren Svend Boye Thomsen ønskede nemlig ikke at bruge 25 millioner kroner på at samle vej og park-afdelingen i Ringkøbing.  Hvordan de hellere havde set pengene brugt, vil vise sig i deres ændringsforslag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: Indleder Kristi himmelfartsferien med meget få nye smittede

Annonce