Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kommunaldirektør: Ikke noget at komme efter i Ørskov-sag

Kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen fastslår, at sagen er kørt fuldstændig efter bogen. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen var noget ærgerlig, da han åbnede avisen og kunne læse artiklen om ansættelsen af Trine Ørskovs mor, Annette Ørskov.

Han understreger, at der ikke er noget faktuelt forkert i artiklerne, men at det ifølge ham på forsiden er solgt som en tabloid-historie. Samtidig kan han fastslå, at hele sagen er kørt fuldstændig efter bogen.

- Der findes tre stillinger, hvor politikerne har indflydelse på, hvem der bliver ansat, og det er de tre direktørstillinger. Jeg har været i den kommunale verden i mange år, og jeg har aldrig oplevet, at politikere blander sig i ansættelserne, forklarer Jens Peter Hegelund Jensen, der også bemærker, at ansættelsesudvalget har haft en rådgivende funktion, men at det er fagchefen, der tager en beslutning om ansættelsen.

I øvrigt er det på et ledelsesniveau, hvor det ifølge kommunaldirektøren ville være mærkeligt, hvis ikke fagchefen tog en snak om mulighederne i en ny stilling.

Spørgsmålet er så, om man som politiker kan behandle en sag, hvor ens nærmeste familiemedlemmer bliver påvirket af beslutningen.

Jens Peter Hegelund Jensen forklarer, at det er byrådet, der skal tage stilling til det, og ingen har rejst spørgsmålet.

Jens Peter Hegelunds faglige vurdering er, at der skal meget til for, at et byrådsmedlem kan betegnes som inhabil i en sag, og det er almindelig kendt, at med så stor en arbejdsplads, som Ringkøbing-Skjern Kommune er, vil der indimellem være personsammenfald.

- Relationen er almen kendt. Jeg synes ikke, det er fair overfor udvalgsformanden, og det anfægter også vores professionalisme, siger Jens Peter Hegelund Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce