x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kommunaldirektør: Ikke noget at komme efter i Ørskov-sag

Kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen fastslår, at sagen er kørt fuldstændig efter bogen. Arkivfoto: Jørgen Kirk

RINGKØBING-SKJERN: Kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen var noget ærgerlig, da han åbnede avisen og kunne læse artiklen om ansættelsen af Trine Ørskovs mor, Annette Ørskov.

Han understreger, at der ikke er noget faktuelt forkert i artiklerne, men at det ifølge ham på forsiden er solgt som en tabloid-historie. Samtidig kan han fastslå, at hele sagen er kørt fuldstændig efter bogen.

- Der findes tre stillinger, hvor politikerne har indflydelse på, hvem der bliver ansat, og det er de tre direktørstillinger. Jeg har været i den kommunale verden i mange år, og jeg har aldrig oplevet, at politikere blander sig i ansættelserne, forklarer Jens Peter Hegelund Jensen, der også bemærker, at ansættelsesudvalget har haft en rådgivende funktion, men at det er fagchefen, der tager en beslutning om ansættelsen.

I øvrigt er det på et ledelsesniveau, hvor det ifølge kommunaldirektøren ville være mærkeligt, hvis ikke fagchefen tog en snak om mulighederne i en ny stilling.

Spørgsmålet er så, om man som politiker kan behandle en sag, hvor ens nærmeste familiemedlemmer bliver påvirket af beslutningen.

Jens Peter Hegelund Jensen forklarer, at det er byrådet, der skal tage stilling til det, og ingen har rejst spørgsmålet.

Jens Peter Hegelunds faglige vurdering er, at der skal meget til for, at et byrådsmedlem kan betegnes som inhabil i en sag, og det er almindelig kendt, at med så stor en arbejdsplads, som Ringkøbing-Skjern Kommune er, vil der indimellem være personsammenfald.

- Relationen er almen kendt. Jeg synes ikke, det er fair overfor udvalgsformanden, og det anfægter også vores professionalisme, siger Jens Peter Hegelund Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce