Annonce
Ringkøbing-Skjern

600.000 kroner i førstehjælp til turismen

Arkivfoto: Jørn Deleuran
Et enigt erhvervs- og vækstudvalg står klar med økonomisk støtte til turistprojekter, der blandt andet skal trække danske turister til området, mens tyskerne på grund af den lukkede grænse bliver hjemme.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Coronavirus og den fortsatte lukning af grænsen til Tyskland gør ondt på turisterhvervet.

Derfor har erhvervs- og vækstudvalget nu bevilget 600.000 kroner over de næste to år fra turismevækstpuljen. Pengene skal bruges som medfinansiering af konkrete turistprojekter. Blandt andet skal dansk turisme kickstartes med ny markedsføring, der skal lokke flere danskere til Vestkysten og dermed hjælpe turismevirksomhederne bedst muligt gennem coronakrisen.

Man regner med, at 80 procent af turisterne i Ringkøbing-Skjern er tyskere. Derfor er det meget synligt i både gadebilledet og kasseapparaterne, at det de seneste to en halv måned har været nødt til at blive hjemme. Mens tyskerne holder ferie ved Vesterhavet fra påske til efterårsferien, er den danske højsæson i skolernes sommerferie. Og den nye virkelighed kræver en omstilling.

Trods de forskellige feriemønstre, og at det bliver mere end svært at fylde de ledige pladser efter tyskerne, så er der brug for handling, hvis man spørger direktør i Destination Vesterhavet, Liv Thøger-Aldahl.

- Vi ved stadig ikke, hvornår der lukkes op for tyske turister; derfor ved vi heller ikke, om de afbooker eller flytter bookingerne, og derfor heller ikke, om sommerhusene bliver ledige for danske turister. Men det er nu, danskerne skal til at vælge ferie, og derfor er vi nødt til at pege på de muligheder, de har ved Vesterhavet, sagde hun forleden til Dagbladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce