Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kommunal chef kalder evaluering i Ørskov-sag for sund

Ørskov-sagen har den seneste uge trukket overskrifter. Nu bliver sagen genstand for en uvildig undersøgelse af habilitet og evaluering af fagchefens håndtering.
Fagchef Flemming Nielsen har det fint med, at hans rolle i Ørskov-sagen nu bliver genstand for en intern evaluering.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Fagchef Flemming Nielsen har ingen problemer med, at hans egen rolle i Øskov-sagen nu skal evaluere internt.

Sagen handler blandt andet om, at fagchefen valgte at ansætte den socialdemokratiske børne- og familieudvalgsformand Trine Ørskovs mor i en nyoprettet distriktsleder - uden om et netop nedsat ansættelsesudvalg.

Det skete kort efter, at datteren på et byrådsmøde havde opfordret sine politiske kolleger til at stemme for oprettelsen af i alt tre nye afdelingsledere i forbindelse med en omlægning af det specialiserede område.

Da sagen kom frem, blev der både stillet spørgsmålstegn ved Trine Ørskovs habilitet og ved fagchefens håndtering af sagen. Ifølge socialdemokraterne troede Trine Ørskov, at den politiske beslutning betød, at hendes mors nuværende stilling som afdelingsleder i kommunen ville blive nedlagt. I stedet viste det sig, at moren bliver flyttet til et nyt, vellønnet job.

Fagchefen kalder det "naturligt", at tingene nu bliver set efter i sømmene.

- Det er sundt og godt, at chefens beslutninger bliver efterprøvet, siger Flemming Nielsen.

Giver det anledning til bekymring, at din håndtering nu bliver undersøgt?

- Som jeg sagde før, er det sundt og godt, at beslutninger bliver efterprøvet.

Flemming Nielsen har hele tiden fastholdt, at ansættelsen af Trine Ørskovs mor Anette var "helt efter bogen". Den udlægning har kommunaldirektøren bakket ham op i. Det bliver nu kommunaldirektøren, som skal give økonomiduvalget en redegørelse i sagen. Det kommer til at ske på en lukket dagsorden, da der er tale om en personalesag, oplyser borgmester Hans Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Annonce