x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Kommunal chef kalder evaluering i Ørskov-sag for sund

Ørskov-sagen har den seneste uge trukket overskrifter. Nu bliver sagen genstand for en uvildig undersøgelse af habilitet og evaluering af fagchefens håndtering.
Fagchef Flemming Nielsen har det fint med, at hans rolle i Ørskov-sagen nu bliver genstand for en intern evaluering.

Ringkøbing-Skjern: Fagchef Flemming Nielsen har ingen problemer med, at hans egen rolle i Øskov-sagen nu skal evaluere internt.

Sagen handler blandt andet om, at fagchefen valgte at ansætte den socialdemokratiske børne- og familieudvalgsformand Trine Ørskovs mor i en nyoprettet distriktsleder - uden om et netop nedsat ansættelsesudvalg.

Det skete kort efter, at datteren på et byrådsmøde havde opfordret sine politiske kolleger til at stemme for oprettelsen af i alt tre nye afdelingsledere i forbindelse med en omlægning af det specialiserede område.

Da sagen kom frem, blev der både stillet spørgsmålstegn ved Trine Ørskovs habilitet og ved fagchefens håndtering af sagen. Ifølge socialdemokraterne troede Trine Ørskov, at den politiske beslutning betød, at hendes mors nuværende stilling som afdelingsleder i kommunen ville blive nedlagt. I stedet viste det sig, at moren bliver flyttet til et nyt, vellønnet job.

Fagchefen kalder det "naturligt", at tingene nu bliver set efter i sømmene.

- Det er sundt og godt, at chefens beslutninger bliver efterprøvet, siger Flemming Nielsen.

Giver det anledning til bekymring, at din håndtering nu bliver undersøgt?

- Som jeg sagde før, er det sundt og godt, at beslutninger bliver efterprøvet.

Flemming Nielsen har hele tiden fastholdt, at ansættelsen af Trine Ørskovs mor Anette var "helt efter bogen". Den udlægning har kommunaldirektøren bakket ham op i. Det bliver nu kommunaldirektøren, som skal give økonomiduvalget en redegørelse i sagen. Det kommer til at ske på en lukket dagsorden, da der er tale om en personalesag, oplyser borgmester Hans Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce