Annonce
Sport

Kommercielt stadionnavn mødt med tyske fanprotester

Patrik Stollarz/Ritzau Scanpix
I Werder Bremen har klubledelsen fået sine fans på nakken, efter at stadionnavn er solgt til ejendomsinvestor.

Mange fodboldklubber har de senere år tjent penge på at sælge navnet på deres stadion.

I tyske Werder Bremen har flere af klubbens fans fået nok, og de valgte i weekendens premierekamp i Bundesligaen at protestere over, at klubbens hjemmebane har fået et nyt navn.

I stedet for Weserstadion har hjemmebanen før denne sæson skiftet navn til Wohninvest Weserstadion.

Werder Bremen-formand Marco Bode forsvarer beslutningen at sælge navnet til en ejendomsinvestor.

- Hvis vi vil spille med i Bundesligaen, så er sponsorering en del af det. Vi er kommet langt væk fra det, man forestillede sig, dengang man fandt på de olympiske lege, siger Marco Bode til avisen Bild.

- Vi befinder os i en kommerciel verden, når vi arbejder med professionel sport, tilføjer formanden.

Werder Bremen tjener 225 millioner kroner over en tiårig periode på aftalen med Wohninvest.

Trods de mange penge, der skal være med til at udvikle klubben, var der alligevel protestbannere på stadion, da nordtyskerne i weekenden mødte Fortuna Düsseldorf.

- Vi sælger med sikkerhed ikke ud af de idealer, der er vigtige for os.

- Vores grænser er et andet sted end grænserne hos ultras (de mest fanatiske fans, red.), der er meget mere idealistiske.

- For de fangrupper, der har protesteret, er salget af navnerettigheden principielt en katastrofe, siger Marco Bode.

Også flere steder i dansk fodbold har de kommercielle stadionnavne gjort deres indtog - blandt andet i Telia Parken i København, Cepheus Park i Randers og Jysk Park i Silkeborg.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce