Annonce
Sport

Kommercielt stadionnavn mødt med tyske fanprotester

Patrik Stollarz/Ritzau Scanpix
I Werder Bremen har klubledelsen fået sine fans på nakken, efter at stadionnavn er solgt til ejendomsinvestor.

Mange fodboldklubber har de senere år tjent penge på at sælge navnet på deres stadion.

I tyske Werder Bremen har flere af klubbens fans fået nok, og de valgte i weekendens premierekamp i Bundesligaen at protestere over, at klubbens hjemmebane har fået et nyt navn.

I stedet for Weserstadion har hjemmebanen før denne sæson skiftet navn til Wohninvest Weserstadion.

Werder Bremen-formand Marco Bode forsvarer beslutningen at sælge navnet til en ejendomsinvestor.

- Hvis vi vil spille med i Bundesligaen, så er sponsorering en del af det. Vi er kommet langt væk fra det, man forestillede sig, dengang man fandt på de olympiske lege, siger Marco Bode til avisen Bild.

- Vi befinder os i en kommerciel verden, når vi arbejder med professionel sport, tilføjer formanden.

Werder Bremen tjener 225 millioner kroner over en tiårig periode på aftalen med Wohninvest.

Trods de mange penge, der skal være med til at udvikle klubben, var der alligevel protestbannere på stadion, da nordtyskerne i weekenden mødte Fortuna Düsseldorf.

- Vi sælger med sikkerhed ikke ud af de idealer, der er vigtige for os.

- Vores grænser er et andet sted end grænserne hos ultras (de mest fanatiske fans, red.), der er meget mere idealistiske.

- For de fangrupper, der har protesteret, er salget af navnerettigheden principielt en katastrofe, siger Marco Bode.

Også flere steder i dansk fodbold har de kommercielle stadionnavne gjort deres indtog - blandt andet i Telia Parken i København, Cepheus Park i Randers og Jysk Park i Silkeborg.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fest på toilettet: De unge trænger til et sted at være

Det er egentlig lidt ynkeligt. Tre gange inden for kort tid har kommunens vej- og parkafdeling måttet rydde op i toiletbygningen på havnen i Ringkøbing efter endnu en improviseret fest; den seneste gang endda med nytårskonfetti og det hele. Et eller andet må være galt, når en flok unge holder fest med øller og høj technomusik en hverdagsaften på et offentligt toilet! Både det med hverdagsaftenen og det med det offentlige toilet. Ens første tanke er selvfølgelig: Har de ikke et andet sted at være? Har de ikke noget andet at tage sig for? For unge, der er engageret i kommunens omfattende foreningsliv, er der selvfølgelig masser af tilbud. Men hvad med dem, der ikke er medlem af en forening, ikke falder inden for rammerne af de eksisterende ungdomsklub-muligheder, og som ikke rigtig føler, at de har et sted at være? Nu ser det heldigvis ud til, at de får et sted at kunne være: Stort set alt er faldet på plads omkring stationsbygningen i Ringkøbing, der allerede fra begyndelsen af april vil danne rammen om et nyt ungdomshus. Kommunen har lovet at yde tilskud til driften og huslejen, mens Ib Malgaard Lauridsens Fond smider 1,6 millioner kroner i renoveringen af bygningerne. Også fra anden side er der håb om støtte, så initiativtagerne forhåbentlig kan nå de fem millioner kroner, der er brug for til en gennemgribende renovering af bygningen. Det kan dog tage et godt stykke tid, før man når så langt. Men heldigvis betyder det ikke, at de unge så skal vente utålmodigt på at tage bygningen i brug. Ifølge Niklas Stentoft fra Ringkøbing Ungdomsråd drejer det sig for de unge ikke så meget om, at stedet ser flot og nyrenoveret ud, som at de har et sted, hvor de kan være. Derfor tages ungdomshuset i anvendelse lige fra dag ét. Det er sådan, det skal være. Mon i virkeligheden ikke de unges fornemmelse for ejerskab af ungdomshuset bliver større, når det ikke er flunkende flot og nyrenoveret, når de rykker ind, men de derimod kan se, hvordan huset forvandles for øjnene af dem, efterhånden som det lykkes at skaffe de nødvendige penge? Og mon ikke ungdomshuset trods alt vil vise sig at være et hyggeligere sted at opholde sig end et offentligt toilet en iskold mandag aften? Også selv om man ikke kan tage hverken bajere eller boombox med?

Annonce